×
2023. 01 27.
Péntek
Angelika
2 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.48 RON
100HUF = 1.26 RON
Nagykároly

Nagykárolyi táncháztalálkozó huszadszorra

2022.11.27 - 12:55
Megosztás:
Nagykárolyi táncháztalálkozó huszadszorra
Egy teljes napig a néptánc fővárosa volt Nagykároly (Fotók: a szerző felvételei)
Immár huszadik alkalommal rendezett táncháztalálkozót az idén harmincéves nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület. Az általuk a városban meghonosított esemény jubileumi kiadására vendégeket is hívtak.

Egész napos eseménysorozattal ünnepelte az évfordulós táncháztalálkozót szombaton a nagykárolyi Rekettye. Délelőtt a kicsiknek és családtagjaiknak szerveztek kézműves foglalkozást, amelynek keretében többek között a téli ünnepkörhöz kapcsolódó termékeket, ajándékötleteket készíthettek a kulturális központban. A déli harangszót követően gyermektáncház kezdődött, amelyben hangszeres kísérettel rophatták a legkisebbek is.
Délután Maier Reimond táncpedagógus moderálása mellett kötetlen beszélgetés zajlott az egykori és mostani rekettyések részvételével. Többek között szóba került a táncházmozgalom és annak nagykárolyi vonatkozásai.

Színes gálaműsor

hirek/2022/november/2-12.jpg

Kora este a városi színház nagyterme zsúfolásig megtelt, ugyanis rengetegen voltak kíváncsiak a nap legfontosabb programpontjára, a gálaműsorra. Itt fellépett a Csikuska Kulturális Egyesület kiscsoportja, amely a magyarországi Encsről érkezett. A tasnádi Hepehupa Néptánccsoport is tiszteletét tette színpadi produkciójával, illetve a közönség tapsolhatott a mátészalkai Szatmár Táncegyüttes két műsorszámát követően is. A nagykárolyi találkozó vendége volt még a nyíregyházi Igrice Néptáncegyüttes, valamint a börvelyi Bekek Néptáncegyüttes. Természetesen a házigazda Rekettye nagycsoportja is fellépett, méghozzá két műsorszámmal.
A fellépőket Fodor Róbert és bandája kísérte hangszeren, akik a gálát követően a Rekettye zenészeivel közösen hajnalig húzták a talpalávalót a művelődési központban szervezett táncházban.
Az esemény támogatója a Communitas Alapítvány volt.

Végh Balázs