×
2024. 05 25.
Szombat
Orbán
26 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.59 RON
100HUF = 1.29 RON
Nagykároly

Nagykárolyban is üdvözölhetjük a zarándokvonatokat

2024.05.14 - 17:08
Megosztás:
Nagykárolyban is üdvözölhetjük a zarándokvonatokat
Nagykárolyba is befutnak a csíksomlyói zarándokvonatok. A búcsúra tartó szerelvények közül egyedül a Boldogasszony zarándokvonatot üdvözölhetik a nagykárolyiak csütörtökön 12.28 órakor — a visszatéréskor viszont már mindhárom szerelvény megáll a vasútállomáson.

Idén két külön zarándokvonatot indítanak Budapestről a csíksomlyói pünkösdi búcsúba. A Csíksomlyó Expressz és a Székely Gyors Budapestről közösen, Magyarország leghosszabb személyszállító szerelvényenként indul útnak: Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza/Kürtös, majd Arad–Déva–Gyulafehérvár–Brassó–Sepsiszentgyörgy–Alcsíki falvak útvonalon. 

A május 16-án Budapestről a Keleti pályaudvarról induló Boldogasszony zarándokvonat útvonala  pedig a következő: Budapest-Szolnok-Püspökladány-Debrecen-Nyírábrány-Érmihályfalva-Nagykároly-Zilah-Zsibó-Dés-Déda-Maroshévíz-Gyergyószentmiklós-Marosfő-Csíkszentdomokos-Csíkmadaras-Madéfalva-Csíkszereda. 

A Boldogasszony zarándokvonat május 16-án 12.38 órakor érkezik a nagykárolyi állomásra. Itt zenés-kulturális műsorral készülnek számukra a helyiek. A programban népzene, néptánc kerül bemutatásra, valamint a szervezők vízzel, kis úti elemózsiával is készülnek, és azt kérik mindenkitől, aki teheti, látogasson ki az állomásra, fogadjuk méltóképpen a búcsúra igyekvőket  A szerelvény közel egy órát áll majd Nagykárolyban. 
Budai László, a Boldogasszony Zarándokvonat főszervezője elmondta, nagyon várja már a találkozást a nagykárolyiakkal és hálás azért, amiért minden évben szeretettel és törődéssel fogadják őket a partiumi városban.

Bár menet csak a Boldogasszony zarándokvonat áll meg Nagykárolyban, jövet mindhárom szerelvény megáll a város vasútállomásán, május 19-én és 20-án, azaz vasárnap és hétfőn is 19 órakor fogadják őket.

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

Elindult a Székely gyors és a Csíksomlyó Express Erdélybe
Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói búcsúba, Erdélybe péntek hajnalban, tájékoztatta Petrus György, az utazást szervező Kárpáteurópa Utazási Iroda vezetője az MTI-t.
Idén is elindul a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz
Idén is elindul a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói pünkösdi búcsúra. A zarándokvonat május 17-én indul és pünkösdhétfőn érkezik vissza – közölték a szervezők. A négynapos program legfontosabb eseményei a csíksomlyói Mária-ünnep, a pünkösdi búcsú, valamint a zarándoklat Gyimesbe, a történelmi Magyarország ezeréves határához.