×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Nagykároly

Nagykárolyban is kaphatók védőfelszerelések

2020.04.09 - 07:13
Megosztás:
Nagykárolyban is kaphatók védőfelszerelések
Az általunk megkérdezett nagykárolyi gyógyszertárak üzemeltetői érdeklődésünkre elmondták, hogy szinte mindenből bőséges a készletük.

Az egyik helyen a védőmaszk ára darabonként 4,9 lej, egy másik patikában sebészeti maszkhoz is hozzájuthatunk, ennek a nem varrott készítménynek az ára 6,5 lej. FFP2 típusú szűrős maszk is vásárolható, igaz, a készlet igen szűkös, az ilyen maszkok az ára 35 lej. Sebészeti kesztyűből jelenleg többnyire szűkös a kínálat, de igyekeznek pótolni a készletet. Egy másik helyen több, XS, S, M és L méretben is kapható kesztyű. Saját készítésű kézfertőtlenítő is vásárolható, mégpedig a 100 ml-es kiszerelés 15 lejért (ennek 70% fölötti az alkoholtartalma, és hidrogén-peroxidot és desztillált vizet is tartalmaz). Egy másik helyen a kézfertőtlenítő 100 ml-es kiszerelésben kapható 19,90 lejért (70%-os alkohol-, glicerin- és E-vitamin-tartalmú), ugyanebből a készítményből az 1 literes 75 lej, míg a 130 ml-es, gél állagú (azaz nem folyékony) 25 lej. Kaphatók továbbá antibakteriális kendők is, azok ára 3 lej (a 15 darabos kiszerelésűnek). Az antibakteriális folyékony szappan ára a gyerekeknek szánt kiszerelésben 20 lej, a felnőtteknek szánté pedig 23 lej. Szintén kapható kemény szappan (ez is antibakteriális hatású), ennek az ára 6 lej. A nedves kézfertőtlenítő kendó 15 lej. A nagykárolyi gyógyszertárakban — a felmérésünk szerint — egészségügyi szesz is kapható, méghozzá korlátlan mennyiségben.

Rengetegen igénylik az oltást Szatmárban is
Egy nap leforgása alatt több mint 1400 szatmári immunizáltatta magát, ami csúcsnak számít az utóbbi hónapok adatainak tükrében — a nagy érdeklődésre való tekintettel az oltóközpontok a hét minden napján működnek majd, és további oltópontok újranyitását is tervezik.
Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Cookie