×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
6 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Nagykároly

Nagykárolyban is igényelhető a fűtéstámogatás

2021.10.21 - 09:27
Megosztás:
Nagykárolyban is igényelhető a fűtéstámogatás
Fotó: SZFÚ
Október 25-től kezdődően a nagykárolyi lakosok is igényelhetik a fűtéstámogatást, valamint az energiafogyasztás után járó állami szubvenciót.

Az igénylésre vonatkozó kérelmek beadására a nagykárolyi szociális osztály (egykori kaszárnya) Progresului utca 28. szám alatti székhelyén van lehetőségük az érintetteknek, hétfőtől péntekig 9 és 13 óra között. Amennyiben személyesen nem áll módjukban benyújtani a támogatási kérelmet, elektronikus úton is leadhatják a kitöltött okmányt az asistentasociala@municipiulcarei.ro e-mail-címen.

„A fűtéstámogatás a 2021. november és 2022. március közötti időszakra igényelhető, míg az energiaárak kompenzációja a 2021. november és 2022. október közötti időszakra. A támogatási kérelem benyújtásakor mellékelni kell a kérelmező családtagjainak okiratait is, a jövedelemigazolást, valamint az alkalmazott fűtési módot is. A kérvény kitöltésekor az igénylő köteles a család összetételét a valós tényeknek megfelelően bevallani, s ez az elvárás vonatkozik a jövedelemigazolásban, illetve a birtokolt javakra és ingatlantulajdonlásra vonatkozó iratokban szereplő adatokra is. A fűtéstámogatás, illetve az energetikai számlák állami támogatása azon esetben igényelhető, ha a családban az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg az 1386 lejt, míg egyedülálló személy számára ez az összeg 2053 lej.

Az igénylő személy a család azon képviselője vagy azon egyedülálló személy lehet, aki megfelel a törvényi előírásoknak, illetve kérelmezheti a támogatást az alábbiak alapján: a lakás tulajdonosa, a tulajdonos jogutódja, olyan személy, aki adásvételi szerződést kötött eltartás vagy lakhatási jog fejében vagy az ingatlanért cserébe, bérleti szerződésben szereplő személy, olyan személy, aki rendelkezik a lakás tulajdonosától névre szóló meghatalmazással, vagy hivatalos bérleti szerződés kedvezményezettje. A támogatási kérelmet a municipiulcarei.ro oldalon találják az érintettek” — nyilatkozta Radu Monica, a nagykárolyi szociális osztály igazgatója. SZFÚ

Sokan kértek fűtéstámogatást Szatmárnémetiben
Kétszer annyian kértek idén fűtéstámogatást, mint a korábbi években, több mint 900 igénylést iktattak csak Szatmárnémetiben, és még mindig dolgoznak a dossziékon a szociális igazgatóságon.
A fűtéstámogatás és a kérdések
Nemcsak a hétköznapi emberek, de a témában jártas szakemberek számára is sok a kérdés a fűtéstámogatást illetően. Mindenképpen a hivatalokban kell érdeklődni, ott tudnak érdemi választ adni.
Fűtéstámogatás: kétféle pótlék létezik
Törvényhozási bravúrt követtek el az ősz folyamán Bukarestben: megmaradt a régi, klasszikus fűtéstámogatás, amit a szokásos módon igényelni kell a helyi önkormányzatoknál, és életbe lép az új, elegáns is, amit kérni se kell, egyszerűen csak jár.
Cookie