×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Nagybányai Magyar Napok — immár 16. alkalommal

2021.07.31 - 17:00
Megosztás:
Nagybányai Magyar Napok — immár 16. alkalommal
A járványhelyzet ellenére tavaly is sikerült megünnepelni a Nagybányai Magyar Napokat / Fotó: facebook.com/Főtér Fesztivál – Nagybányai Magyar Napok
16. alkalommal rendezik meg szeptember 13. és 19. között a nagybányai Főtér Fesztivált a Cinteremben. A Nagybányai Magyar Napokra várják a Szatmár megyei érdeklődőket is.

A szervezők közleménye szerint Nagybányára látogat a Helikon folyóirat szerkesztősége, lesz slam poetry a NEST szervezésében, lesznek képzőművészeti kiállítások és filmvetítések is. Kerekasztal-beszélgetést szerveztek a kortárs magyar irodalom neves alkotóival, jelen lesz Fábián Janka, Demény Péter és Nyáry Krisztián. A nagybányai művésztelep 125 éves fennállását könyvbemutatóval ünneplik.

A gyerekeknek és fiataloknak szervezett programok között lesz a gyergyószentmiklósi Halvirág Bábszínház és a Fonogram-díjas Veronaki együttes fellépése. A diákok a már hagyománnyá vált Diáknapok és Nekem5nyolc vetélkedősorozaton ügyeskedhetnek. Továbbá lesz bicikliverseny, aszfaltrajz, bábkészítés és még sok más is.
A zenei felhozatalt ismét magyarországi előadók gazdagítják, jön a Haraszti Ádám Projekt, az Aurevoir együttes, a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann, a Carson Coma, de az erdélyi Bagossy Brothers Company is.

A fesztivál teljes ideje alatt a már megszokott állandó programok várják a résztvevőket, a kézművesvásár, a könyvvásár és a míves sátor. A Főtér Fesztivál idén a Berkeszi Piknik szervezőpartnere is, a rendezvényt a fesztivál előtti hétvégén tartják a Nagybányához közeli településen.

B.K.
 

Beültetik a főteret
A kővel való burkolói és építőmunka a végéhez ért a szatmárnémeti új főtéren, már a Coposu sétányon tartanak a munkások, utánuk a kertészek következnek, akik ezekben a napokban beültetik a már előkészített ágyásokat, magaságyásokat.
Itt a vírus, nem lesz Wellhello
Hétfő lett volna a napja, amikor a szeptember nyolcadikán bejelentett őszi fesztivál részletes programját leközlik a szervezők, ehhez képest azt jelentették be, hogy a vírushelyzet miatt elmarad a szatmárnémeti régi főtérre tervezett szeptember végi fesztivál.
Tizenöt helyszínen várják a látogatókat a nyíregyházi Vidor Fesztiválon
Tizenöt helyszínen várják színházi előadásokkal, koncertekkel és irodalmi rendezvényekkel az érdeklődőket a pénteken kezdődő nyíregyházi Vidor Fesztiválon.
Cookie