×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Nagykároly

Nagy versmondás Nagykárolyban

2023.01.23 - 07:10
Megosztás:
Nagy versmondás Nagykárolyban
Egyszerre szólt több száz hangon nemzeti imánk szövege (Fotók: Láng Gyopárka)
Több százan szavalták közösen Kölcsey Ferenc Himnusz című költeményét január 22-én a Nagykárolyi Városi Színház előtti téren, a nemzeti imánk letisztázásának 200. évfordulója alkalmából szervezett rendezvény keretében.

A Nagykároly és Vidéke Kulturális Egyesület által szervezett közös versmondást Varga Sándor, a szatmárnémeti Harag György Társulat színművésze vezette. Az esemény része annak a Magyarország Kulturális és Innovációs Minisztériumának felhívására elindított, a nemzet egységét, a magyar közösség együvé tartozásának erejét megmutató eseménysorozatnak, amely a Kárpát-medence magyarok lakta településein élőket egy időben hívta közös szabadtéri versmondásra — mindazokat, akik tisztelegni kívántak Kölcsey Ferenc emléke és a bicentenáriumát ünneplő nemzeti himnusz előtt. 

hirek/2023/januar/2a-1.jpg

A szervezők a színházzal szomszédos Kulturális Központ egyik falára vetítettek ki a költemény teljes szövegét, így biztosítva, hogy Varga Sándor vezetésével a tömeg közös hangon tudja szavalni azt. A színház kerítésén kultúrtörténeti kiállítást is bemutattak a magyar kultúra napjának apropóján.

Végh Balázs