×
2020. 12 05.
Szombat
Vilma
8 °C
Derült
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.00 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

N. Tătaru: Jelenleg nem indokolt a szükségállapot újbóli bevezetése

2020.10.02 - 15:54
Megosztás:
N. Tătaru: Jelenleg nem indokolt a szükségállapot újbóli bevezetése
Jelen pillanatban nem indokolt a szükségállapot újbóli bevezetése, a koronavírus terjedésének fékezése érdekében azonban be kell tartani az egészségügyi óvintézkedéseket - nyilatkozta pénteken Nelu Tătaru.

Az egészségügyi miniszter azt mondta, csak a szabályok betartásával lehet fékezni a vírus közösségi terjedését és csökkenteni a napi új esetek számát.

Megkérdezték tőle az újságírók, okot adhat-e az aggodalomra, hogy pénteken ismét meghaladta a kétezret az új megbetegedések száma.

"Azok számára, akik nem hiszik és nem értik, aggodalomra adhat okot, a többiek legyünk még elővigyázatosabbak" - válaszolt.

AGERPRES

Visszacsúsztunk a harmadik helyre
Ritkán értékelik a helyzetvesztést jó dolognak, most azonban nagyon is annak minősül, mivel a fertőzöttségi szintet tekintve a régióban Szatmár megye a maga 3,38 ezrelékével visszacsúszott a harmadik helyre, Kolozs (5,74 ezrelék) és Bihar (3,76 ezrelék) mögé — de még mindig megelőzve Beszterce-Naszód megyét (2,55 ezrelék), Máramarost (2,2 ezrelék) és a Szilágyságot (2,16 ezrelék).
Megérkezett az első vakcinaszállítmány az Egyesült Királyságba
Megérkezett a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett vakcina első szállítmánya az Egyesült Királyságba, ahol a jövő héten megkezdődik az oltási kampány.
A szavazati joggal rendelkező állampolgárok éjjel 1 óráig közlekedhetnek a szavazás napján
A szavazati joggal rendelkező állampolgárok szabadon közlekedhetnek december 6-a hajnali 5 és december 7-e éjjel 1 óra között - közölte a pénteki kormányülés elején Raed Arafat államtitkár.
Cookie