×
2021. 04 17.
Szombat
Rudolf
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Munkamegbeszéléssel indul a hét a prefektúrán

2021.04.07 - 16:11
Megosztás:
Munkamegbeszéléssel  indul a hét a prefektúrán
Minden hét elején munkamegbeszélésre hívja Altfatter Tamás kormánymegbízott az alprefektusokat, a prefektusi hivatal osztályvezetőit, illetve a belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó szervezetek vezetőit.

A tegnapi találkozó keretében kielemezték az elmúlt hét eseményeit, ugyanakkor a közeljövő eseményeit, tevékenységeit is megtervezték. Megbeszélték, hogy a koronavírus elleni oltásra való regisztrációt minél szélesebb körben népszerűsíteni kell a megyében. Ennek érdekében a polgármesteri hivatalok munkatársait — főként a vidékieket — be fogják vonni a népszerűsítő kampányba. A járvány elleni harc ugyanakkor nem áll le itt, hiszen a meghozott megszorító intézkedések betartását célzó ellenőrzési akciókat a továbbiakban is megszervezik a belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó intézmények munkatársai. Az elmúlt napok eseményeit elemezve szóba került a Petén történt incidens, melynek során romák támadtak rá és sebesítettek meg intézkedő belügyiseket, s 3 személyt előzetes letartóztatásba helyeztek, míg 17-en bírságot kaptak. A prefektus arra kérte a jelenlevőket, hogy foganatosítsanak megelőző intézkedéseket annak érdekében, hogy ehhez hasonló incidensekre ne kerülhessen sor. A közeljövő tevékenységei között megemlítették, nyomon fogják követni a prefektusi hivatal új épülete építésének munkálatait annak érdekében, hogy tartani lehessen az év végi befejezési határidőt. Ezenkívül megbeszélték az érintettekkel, milyen intézkedéseket kell megtenni a mezőgazdasági összeírás előkészítésére.

Közepesen drága város Szatmárnémeti
Az Erdélystat elkészítette a tizenkét legnagyobb magyar lakossággal rendelkező erdélyi város megélhetési költségindexét, számszerűsítve azt, hogy mennyivel olcsóbb vagy drágább az élet az egyes településeken. Szatmárnémeti közepesen drágának bizonyult.
A kommunizmus éveit idéző kiállítás
Az „aranykor” hétköznapjaiba enged betekintést a Szatmár Megyei Múzeum központi épületének kiállítótermében tegnap megnyílt, A kommunizmus emlékei. Mindennapi élet Szatmárnémetiben című tárlat.
Úgy tűnik lesz uszoda
Jó hírt kapott tegnap Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester, a Golescu híd lábához, a Szamos bal partjára tervezett városi uszodával kapcsolatban.
Cookie