×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Munkaerőre lenne szükség az állatok gondozásához

2021.08.13 - 18:04
Megosztás:
Munkaerőre lenne szükség az állatok gondozásához
A Freelife Egyesület arra bátorít mindenkit, hogy lehetősége szerint fogadjon örökbe (Fotó: Facebook/Asociţia Freelifesm)
A szatmárnémeti Freelife Egyesület hetek óta súlyos munkaerőhiánnyal küzd. A mindennapi teendőket jelenleg két önkéntes személy végzi el. Mindezek mellett a befogadott kutyák száma nő.

Végső kétségbeesésében fordul a lakossághoz a szatmárnémeti Freelife Egyesület, amely, mint kiderült, hetek óta munkaerőhiányban szenved. Az egyesület jelenleg több mint hatszáz kutyáról kellene gondoskodjon nap mint nap, azonban megfelelő személyzet híján a mindennapi teendők egyre csak gyűlnek. Az egyesület kihangsúlyozta, hogy az általa kínált munkalehetőség hosszú távra szól, amihez hivatalos munkaszerződést és munkakönyvet is biztosít, tehát nem szezonális munkáról van szó. Ez idáig azonban nem sikerült megfelelő munkaerőt találni, az eddigi munkálatokat önkéntesek végezték, ők azonban nem tudnak állandó jelleggel a menhelyen tartózkodni. A legfontosabb feladatok közé a munkaeszközök és a menhely területének karbantartása és tisztítása, szükség esetén a kuckók megjavítása, valamint építése tartozik, tehát egyfajta mindenesre lenne szükség.

Elsősorban szatmáriak jelentkezését várják, vagy olyan érdeklődőkét, akik rendelkeznek autóval, és nem jelent számukra gondot az ingázás. Mivel elsősorban állatok gondozásáról van szó, elengedhetetlen a türelem és a gondoskodás. Ahhoz, hogy a kutyusok a továbbiakban is megfelelő ellátásban részesüljenek, az egyesületet eddig is önzetlenül támogató közösség hozzájárulására is szükség van.

Az egyesület tagjai arra kérnek mindenkit, hogy akinek lehetősége van rá, segítse ügyüket. Jelenleg élelemre van a legnagyobb szükség, ezen belül pedig, amennyiben lehetséges, junior kutyusoknak való elemózsiára, mivel a befogadott ebek nagy része még kölyök. Az egyesület szívesen és hálával fogad minden egyes anyagi, illetve bármilyen más jellegű támogatást. A legnagyobb segítséget jelenleg az jelentené, ha az egyesület csapata megfelelő személyzettel bővülne, valamint az, ha minél több kutyust fogadnának örökbe az emberek. A napi rendszerességgel használt szerszámok (vödrök, targoncák, gereblyék stb.) is egyre rosszabb állapotban vannak. Az egyesület tehát az elkövetkező időszakban (és nem csak) szívesen fogad új vagy használt, de jó állapotban lévő, kinti munkához használható szerszámokat, valamint tisztító- és fertőtlenítőszereket.

Akik az egyesület csapatához szeretnének csatlakozni, vagy szeretnének örökbe fogadni vagy adományozni, a 0746.813.484-es, a 0724.003.443-as és a 0745.521.042-es telefonszámon több információt kaphatnak, vagy ellátogathatnak az ipari park szomszédságában található menhelyre. Látogatási program: hétfőtől péntekig 10–15 óra, szombaton pedig 10–16.30 óra között. Adományaikat felajánlhatják továbbá az alábbi bankszámlaszámokra utalva: RO 35 BUCU 2131210632077 (lej), RO 23 BUCU 2131213379089 (euró), SWIFT-kód: BUCUROBU.

Kallós András

Újabb fejlesztések EU-s pénzből
Európai uniós forrásból finanszírozott újabb nagykárolyi projektek kaptak zöld utat ezen a héten, három finanszírozási szerződést írt alá a polgármester, amelyek összértéke 16 millió lej.
Élelemre lenne szükségük
A szatmárnémeti Freelife Egyesület közösségi oldalán tette közzé azokat a fotókat, amelyeket az örökbefogadás pillanataiban készítettek, pár szerencsés kiskutya ugyanis szerető gazdikra és új otthonra talált.
Tűzifára lenne szükség
A szatmárnémeti Freelife Egyesületnek sürgősen segítségre van szüksége. A kutyák megnövekedett száma miatt az egyesület tűzifakészletei rohamosan fogynak.
Cookie