×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Moşteanu: az USR PLUS törvényhozói azt a bizalmatlansági indítványt szavazzák meg, amely elsőként bocsátanak szavazásra

2021.09.28 - 16:06
Megosztás:
Moşteanu: az USR PLUS törvényhozói azt a bizalmatlansági indítványt szavazzák meg, amely elsőként bocsátanak szavazásra
Az USR PLUS parlamenti képviselői azt a bizalmatlansági indítványt fogják megszavazni, amely elsőként bocsát szavazásra a parlament - jelentette ki kedden a párt szóvivője.

Ionuţ Moşteanu közölte, az USR PLUS országos vezetősége felhatalmazta az alakulat házbizottsági tagjait arra, hogy támogassák bármelyik bizalmatlansági indítvány vitájának napirendre tűzését, akár az USR PLUS és AUR, akár a PSD indítványát.

'Florin Cîţuval minden nap egy elvesztegetett nap Románia számára' - jelentette ki Moşteanu, aki szerint jelenleg az egyetlen kiutat a politikai válságból a bizalmatlansági indítvány jelenti.

Az USR PLUS szóvivője meggyőződésének adott hangot, hogy az indítvány célba fog érni, és Florin Cîţu 'napjai meg vannak számláva a Victoria-palotában'.
AGERPRES

Moşteanu: ha kudarcba fulladnak a koalíciós tárgyalások, az USR a parlament elé áll egy kormánynévsorral
A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) jövő hét elejére összeállít egy kormánynévsort abban az esetben, ha eredménytelenül zárulnak a koalíciós tárgyalások a Nemzeti Liberális Párttal, a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel és a nemzeti kisebbségek parlamenti csoportjával - közölte csütörtökön Ionuţ Moşteanu, az USR képviselőházi frakcióvezetője.
Moşteanu: a "győztes csapat" új taggal, Marcel Ciolacuval bővült
Ionuţ Moşteanu, az USR PLUS képviselőházi frakcióvezetője és szóvivője a két parlamenti házbizottság összevont ülését követően kijelentette, az utóbbi 31 év alatt először fordul elő, hogy megtagadják a bizalmatlansági indítvány benyújtásának jogát, ami precedens nélküli alkotmányossági visszaélés.
Moşteanu: Cîţu csapata telefonon próbálja meggyőzni a törvényhozókat, vonják vissza aláírásukat a bizalmatlansági indítványról
Ionuţ Moşteanu, az USR PLUS szóvivője azt mondta hétfői sajtótájékoztatóján, hogy Florin Cîţu csapatának tagjai telefonon keresték meg a bizalmatlansági indítvány aláíróit, és megpróbálták meggyőzni őket, hogy hagyjanak fel tervükkel.
Cookie