×
2024. 05 25.
Szombat
Orbán
24 °C
kevés felhő
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.59 RON
100HUF = 1.29 RON
Szatmárnémeti

Most vagy soha! Díszvetítés és közönségtalálkozó Rákay Philippel

2024.05.14 - 11:41
Megosztás:
Most vagy soha! Díszvetítés és közönségtalálkozó Rákay Philippel
Nagyon sokan látták már, és vannak, akik még nem — de pénteken megtehetik, s a filmvetítést követően elmondhatják véleményüket, feltehetik kérdéseiket a film kreatív producerének és társ-forgatókönyvírójának. A belépés díjtalan, a meghívókat az RMDSZ székházban lehet igényelni.

Május 17-én, pénteken 18 órától Szatmárnémetiben, a Cineplexx moziban lesz újra látható az utóbbi idők legnépszerűbb, rekord nézőszámmal büszkélkedő magyar filmje, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kirobbanását megidéző Most vagy soha című produkció.
A vetítést követően közönségtalálkozóra kerül sor, amelyen jelen lesz Rákay Philip, a film kreatív producere és társ- forgatókönyvírója. 
A történelmi kalandfilmben, amikor 1848. március 15-én a lánglelkű költő, Petőfi Sándor költeményével, a Nemzeti Dallal kirobbantja a magyar forradalmat, az osztrák elnyomók egy titkosügynököt bíznak meg a feladattal, hogy állítsa meg a felkelést.

hirek/2024/05-majus/3-2.jpg

 A filmben a főszereplő Berettyán Nándor (Petőfi Sándor) és Mosolygó Sára (Szendrey Júlia) mellett kiemelt szerepben látható Koltai-Nagy Balázs (Jókai Mór), Fehér Tibor (Vasvári Pál), Horváth Lajos Ottó (Farkasch, a titkosügynök), Jászberényi Gábor (Meyer, a rablóvezér), Lukács Sándor (Ignaz von Lederer tábornok), Nagy Sándor (Emich Gusztáv) és Szerednyey Béla (Landerer Lajos) is.
Rendező: Lóth Balázs.

A filmvetítésre és az azt követő közönségtalálkozóra ingyenes jegyek igényelhetők személyesen a Szatmárnémeti RMDSZ székházban kedden 15 órától, majd minden hétköznap 9 és 18 óra között.

Hírszerkesztő

SZÓLJON  HOZZÁ FACEBOOKON! 

hirek/2024/05-majus/2-4.jpeg