×
2020. 10 28.
Szerda
Simon, Szimonetta
6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.33 RON
Szatmárnémeti

Most meg lehet szabadulni a régi gépektől

2020.10.17 - 09:54
Megosztás:
Most meg lehet szabadulni a régi gépektől
Szerdán volt az elektronikai hulladék világnapja, ennek apropóján szervezte mai, szatmárnémeti hulladékgyűjtési akcióját a RoRec. Gyűjtőpontok működnek, de házhoz is mennek a gyűjtőautók.

Nyolc szatmárnémeti helyszínen reggel kilenctől délután háromig várják a kiszuperált, kisebb-nagyobb háztartási gépeket a RoRec hulladékkezelő munkatársai. Aki lead valamilyen elektronikai eszközt, sorsoláson vesz részt, öt mixert, öt kávéfőzőt, öt vasalót, öt szerszámkészletet és két digitális mikrohullámú sütőt sorsolnak ki a jövő hét első felében azok között, akik leadtak valamilyen gépet, aminek már nem veszik hasznát odahaza. Akinek nagyobb méretű, nehéz gép lett fölösleges, az a 0800.444.800-as zöldszámon kérhet háztól való díjmentes elszállítást. A számot hétfőtől szombatig reggel kilenc és délután öt óra között lehet hívni, a RoRec ezen akciója október 25-ig tart.

A sok műanyagot, nehézfémeket és egyéb fémeket tartalmazó háztartási gépeket sajnos egyik lakótelepi vagy utcai szelektív gyűjtőknél megtalálható tárolóba sem lehet gyűjteni, vegyes összetételük miatt egyik újrahasznosítható hulladéktípusnak sem felelnek meg a maguk összességében. Nem kerülhetnek ki a szeméttelepre sem, mert nagyon sok környezetkárosító anyagot bocsáthatnak vissza a talajba vagy a levegőbe, ha nem történik meg a megfelelő mentesítés. Akinek annyit megér a környezetvédelemre való figyelés, hogy az ilyen elektronikaihulladék-gyűjtési akciókat kihasználva a megfelelő módon szabadul meg a nem használt otthoni gépektől, annak jó alkalom ez a mai.

Elektronikaihulladék-gyűjtő pontok:

• Ioan Slavici Főgimnázium (Ioan Slavici utca)

• Vasile Lucaciu Általános Iskola (Rodnei utca)

• II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola (Ana Ipătescu utca)

• Mircea Eliade Általános Iskola (14-es lakótelep, Neajlov sétány)

• Ioan Creangă Általános Iskola (17-es lakótelep, Someşului utca)

• Avram Iancu Általános Iskola (16-os lakótelep, Muncii utca)

• Bălcescu–Petőfi Általános Iskola (15-ös lakótelep, Trotuş utca)

• Octavian Goga Általános Iskola (Carpaţi lakótelep, Postăvaru utca)

Princz Csaba

 

Cookie