×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

Módosulni fognak a magyarországi beutazási szabályok

2020.07.16 - 10:45
Megosztás:
Módosulni fognak a magyarországi beutazási szabályok
Ha egy sárga vagy piros jelzéssel ellátott ország valamely közigazgatási területén az aktuális fertőzöttség alacsony, akkor az országos tisztifőorvos azt zöld jelzéssel láthatja el — olvasható a július 15-i, szerdai Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletben.

Azaz ennek értelmében nem csak országokra, de akár tartományokra, megyékre vagy városokra is adhat ki külön beutazási korlátozást/enyhítést a magyarországi kormány.

A szerdán megjelent módosítással a kormány lehetőséget ad arra, hogy az országos tisztifőorvos ne csak egy-egy ország, hanem annak kisebb közigazgatási egysége esetében változtathassa a besorolást. Vagyis könnyen megtörténhet, hogy a sárga besorolású Romániában Szatmár, Bihar vagy épp Arad megye zöld besorolást kap, ami azt jelenti, hogy onnan és oda teljesen szabadon, bármiféle járványügyi korlátozás nélkül lehet utazni.

Frissítés!

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a Magyar Kormány arról döntött a csütörtöki kormányülésen, az országokon belüli régiókra is lehet külön besorolási szinteket létrehozni. Egyelőre konkrét döntés nem volt arról, hogy mely ország esetében lesz többféle szabály, de az elvi lehetőség megvan. 

Cikkünk frissül!

Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Emésztőszervi panaszok is jelezhetik
A napokban jelentősen megnőtt a gyermekek körében a COVID-19-betegek száma, az esetek súlyossága miatt egyelőre nem kell aggódni.
Cookie