×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Sport

MMA-versenyen is harcoltak az Okinawa karatékái

2021.07.20 - 10:24
Megosztás:
MMA-versenyen is harcoltak az Okinawa karatékái
Két év szünet után vettek részt ismét a turricsei edzőtáborban a Szatmárnémeti Okinawa SK karatékái, akik magyarországi társaik mellett jujitsu és önvédelmi technikákat tanulhattak meg.

Az egyik legnépesebb csapattal vett részt a turricsei jujitsu és önvédelmi nemzetközi edzőtáborba a Szatmárnémeti Okinawa SK: Nyesti Csaba (5. Dan) karatemesterrel az élen a egyesült huszonegy sportolója utazott a magyarországi településre, ahol összesen hetven karatéka alapozott az elmúlt hétvégén. 
Az idei edzőtábor költségeit egyébként magyarországi kormányzati pályázati támogatásból biztosította sensei Kovács Imre (3. Dan) jujitsu-mester, szervező. 
„A táborban régi ismerősökkel, barátokkal találkozhattunk ismét, hiszen tavaly nem vehettünk részt az összetartáson a pandémia miatt. Őszintén, örömmel vetettük bele magunkat a kemény edzőprogramba, amit shihan Mellik Béla (7. Dan) jujitsu nagymester vezetett” – mondta lapunknak Nyesti Csaba. Hozzátette, a sportág nagymestere ezúttal földharctechnikákat és brazil jujitsut oktatott. Ugyanakkor sensei Balogh László (3. Dan jujitsu) fojtásból való szabadulási technikát mutatott be, sensei Kovács Imre (3. Dan jujitsu) önvédelmi, földreviteli és leszorítási technikákat oktatott, míg sensei Sajtos István (3. Dan) a jujitsu alapjairól beszélt, illetve a harc közbeni technikák felhasználását oktatta.
Az edzőtábor második napján egy MMA- és grappling-, vagyis földharc-versenyt is rendeztek, amelyen természetesen a szatmáriak is részt vettek. „Habár még soha nem küzdöttünk ilyen versenyszámban, mégis megállták a helyüket a srácok és hét érmet szereztek” – folytatta z Okinawa SK vezetőedzője. Gál Angéla és Luca Sălăjan aranyérmet szerzett, Molnár Szilvia és Szabó Patrik a második helyen zártak, míg Teodora Buzaș, Papp Márk es Ruff Norbert bronzérmet szereztek. Ugyanakkor Ruff Norbert különdíjat is kapott harciasságáért. „Mindent egybe véve, egy tökéletes edzőtáborban vettünk részt” – összegezett Nyesti Csaba, aki az elmúlt hetekben szerezte meg 5. Dan mesteri fokozatát. 

Pesek Attila

Nagy szabású versennyel készülnek ünnepelni
Kellőképen szeretné megünnepelni a Samuraiul SK, hogy a lázári karate szekciója idén ünnepli fennállása tizeüdik évét.
Ezüstérmes a szatmári srác a turricsei MMA-tornán
A Szatmárnémeti Grand MMA Sportklub versenyzője, Márton Mario Nicolae Turricsén, a Kovács Imre (3. Dan) karateedző által rendezett edzőtáborban vett részt az elmúlt napokban, majd szorítóba lépett az amatőrtornán is, ami a sportesemény zárásaként zajlott.
Hagyományos harcművészeti táborban az Okinawa
Nem hiányozhattak az Okinawa SK szatmárnémeti karatékái a turricseiek által rendezett hagyományos harcművészeti táborból, amit a magyarországi partner az elmúlt napokban rendezett a Magyar Faluprogram támogatásával.
Cookie