×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

Mintegy 75 ezer egészségügyi alkalmazott kap kockázati pótlékot

2020.05.04 - 14:41
Megosztás:
Mintegy 75 ezer egészségügyi alkalmazott kap kockázati pótlékot
Mintegy 75 ezer egészségügyi alkalmazott kap kockázati pótlékot - nyilatkozta hétfőn a Digi 24 televízió műsorában Marcel Boloş. Az európai alapokért felelős miniszter hozzátette: erre a célra 120 millió eurót különítettek el.

A tárcavezető szerint nem tudják pontosan, hogy hány ember vett részt a koronavírus elleni küzdelemben, de 'reménykedik abban', hogy beleférnek ebbe a keretbe. Ha nem, bővítik az alapot - biztosított Boloş.

Elmondta: a pótlékot újabb kategóriákra terjesztették ki, illetve a kórházigazgatók saját hatáskörükben is adhatnak ebből olyan személyeknek, akik közvetlen kapcsolatban voltak a koronavírus által megfertőzött személyekkel.

A miniszter szerint a kockázati pótlékot a szükségállapot ideje alatt, azaz két hónapra fizetik.

Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Emésztőszervi panaszok is jelezhetik
A napokban jelentősen megnőtt a gyermekek körében a COVID-19-betegek száma, az esetek súlyossága miatt egyelőre nem kell aggódni.
Cookie