×
2020. 12 05.
Szombat
Vilma
7 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.00 RON
100HUF = 1.36 RON
Vidék

Minőségibb szolgáltatást várnak a kaplonyiak

2020.11.14 - 16:35
Megosztás:
Minőségibb szolgáltatást várnak a kaplonyiak
Petíciót indított a kaplonyi polgármester, arra kéri az internetszolgáltatás fennakadásai által érintett előfizetőket, hogy aláírásukkal támogassák a kezdeményezést, és közösen lépjenek fel a céggel szemben a minőségi szolgáltatás garantálása érdekében.

Nem első alkalommal érkezik panasz a kaplonyiak részéről a községben kiépített internethálózat minőségével kapcsolatban. A jelenséggel kapcsolatban a közelmúltban megválasztott polgármestert, Megyeri Tamás Róbertet is megkeresték a lakosok, hiszen az online oktatásra való áttérés is nehézségekbe ütközik az akadozó szolgáltatás miatt.
„Magánemberként kezdeményeztem pár napja, hogy az internetszolgáltatásban előforduló fennakadások okán is szerencsés lenne összefognunk. Vélhetően nem megyünk vele nagyon sokra, de közösségként mégiscsak nagyobb tekintélyünk van, mint egyenként. Ennek okán javaslom azoknak, akik egyetértenek velem/velünk, hogy írják ők is alá. A közösségi felületen okkal, ok nélkül okolják a polgármestert annak kapcsán, hogy nincs, illetve nem mindig van internet a faluban. Nos, az a helyzet, hogy meglehetősen kevés eszköze van a mindenkori polgármesternek ebben az ügyben. Egyeztettem az egyik szolgáltatóval, amelynek munkatársa megígérte, hogy legkésőbb karácsonyra be lesz kötve a nagy sebességű internet. Erről értesítettem is a lakosokat. Hogy addig mi a teendő? Nem igazán tudom, mit mondhatnék. Egy lakos jelezte, hogy írásban kért magyarázatot a szolgáltatótól, illetve hogy írásban jelezzék az oktatási intézmények számára, hogy ekkor és ekkor a szolgáltató hibája okán nem volt lehetősége a tanulónak vagy pedagógusnak részt venni az online oktatásban. Egyelőre nem kapott választ, és félő, hogy érdemit nem is fog kapni. A problémát jeleztem az iskolai vezetőségnek is. Török Tamás igazgató úr elmondta, hogy a tanári kar részéről a lehető legnagyobb empátiával kezelik a kialakult helyzetet. Ugyanakkor tőlük is elvárják a következetességet, őket is ellenőrzik a tanfelügyelőség részéről. Lehetetlen helyzet, az bizonyos” — fogalmazott a polgármester.
Megyeri Tamás Róbert a petícióindításban, illetve az aláírásgyűjtésben látja a nyomásgyakorlás egyik módját. Talán így rá lehet venni a szolgáltatót arra, hogy figyeljen jobban az előfizetőkre.
„Azért van erre szükségünk, mert jelenleg online zajlik az oktatás. Ennek okán közülünk sokaknak vagy mint tanulók, vagy mint pedagógusok részt kell vennünk ezeken a foglalkozásokon, tanórákon. Ellenben ezt nem tudjuk megtenni, mivel nem mindig működőképes a szolgáltatás.
A kérésünk tehát az, hogy adjanak igazolást nekünk, amelyben legyen feltüntetve, hogy az adott házszám alatt lévő előfizetésnél az adott időben nem működött a szolgáltatás, és ez a szolgáltató kizárólagos hibája. A magam rendjén csak annyit tudok javasolni, és ebben tevékenyen részt is veszek, ha felkérnek rá, hogy írjunk alá egy petíciót, amelyet jó ezer előfizető lásson el az aláírásával, s ezt juttassuk el a megyei kormánybiztosi hivatalhoz, illetőleg a szolgáltatóhoz. Igenis jogunk van a szolgáltatáshoz, ha már fizetjük. Arra kérek mindenkit, hogy írja alá, így segítve kezdeményezésünket” — mutatott rá a polgármester.
A petíció aláírására a kaplonyi polgármesteri hivatalban munkanapokon 8 és 16 óra között van lehetőségük a lakosoknak. Az érintettektől azt kérik, hogy egy előfizetés nevében kizárólag a szerződésben szereplő személy írjon alá.

Vincze Loránt: a magyar  összefogásnak óriási ereje van
„Szatmár megyében folytatni kell azt a lendületes fejlődést, amely nagymértékben meghatározta az elmúlt négy évet. Ezért is kell tudatosítani a december 6-i választások tétjét” — mondta Vincze Loránt európai parlamenti képviselő a helyi magyar közösségekkel való találkozón, amelyen Nagy Szabolcs képviselőjelölttel vettek részt.
Sok frusztrációt generál a távoktatás
Az online oktatás mindenkit új helyzet elé állított, ám leginkább az elemi oktatásban résztvevőket érinti negatívan, hiányzik a személyes kapcsolat. A kicsik online oktatásáról Szejke Ottiliával, az elemi oktatásért felelős szaktanfelügyelővel beszélgettünk.
Adományok érkeztek a kaplonyi iskolába
A kaplonyi Fényi István Általános Iskola hivatalos közösségi oldalán mondott köszönetet a tanintézmény igazgatója, Török Tamás mindazoknak, akik adományaikkal segítik az iskola fejlesztését.
Cookie