×
2021. 03 05.
Péntek
Adorján, Adrián
6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.05 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Mindhárom oltással immunizálnak a megyében

2021.02.22 - 19:39
Megosztás:
Mindhárom oltással immunizálnak a megyében
Mint a megyei vészhelyzeti bizottság szokásos hétfői ülésén elhangzott, Szatmár megyében ütemterv szerint és nagyobb bonyodalmak vagy fennakadások nélkül zajlik az oltási kampány.

A jelenleg működő négy oltási központban (Szatmárnémeti, Nagykároly, Tasnád, Avasfelsőfalu), valamint a szatmárnémeti Avram Iancu Általános Iskola sporttermében kialakított oltóponton a Pfizer–BioNTech, a Moderna és az AstraZeneca vakcinájával immunizálják a lakosságot.
Február 22-én a megye fertőzöttségi szintje 1,7 ezrelék volt, és a közegészségügyi igazgatóság adatai értelmében 9466 igazoltan koronavírus-fertőzöttet tartottak nyilván hivatalosan, azaz az előző adatközlés óta 19 új esetet regisztráltak, míg az újratesztelt páciensek közül egynek lett ismét pozitív a koronavírustesztje.
Folyamatosan emelkedik a gyógyultak száma is, elérve a 8692-t, ami azt jelenti, hogy további 67 páciensnek sikerült legyőznie a kórt, az elhunytak száma változatlanul 179, házi elkülönítésben pedig 903-an vannak. Az elvégzett tesztek száma is emelkedett, elérve a 65 627-et, ami azt jelenti, hogy az előző adatközlés óta 184, kizárólag antigéngyorsteszt mintáit elemezték, melyeknek a 10,9%-a lett pozitív.
Az elmúlt 24 órában 183-an kapták meg a koronavírus elleni vakcinát — ezzel a január 5-én kezdődött oltáskampány keretében a közegészségügyi igazgatóság számításai szerint már 11 520 személyt immunizáltak a megyében, mellékhatások pedig öt esetben fordultak elő, helyi reakció formájában.
A petei határátkelőnél az elmúlt 24 óra leforgása alatt 1833 utazó lépett az ország és a megye területére, s közülük 207 személynek kellett házi elkülönítésbe vonulnia, a többiek, mivel valamennyien a zöldnek, azaz biztonságosnak minősített országokból/régiókból érkeztek, vagy felmutatták az oltási igazolást, s a kikérdezés és gyors vizsgálat nyomán tünetmentesnek minősítette őket az átkelőnél szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzet, korlátozások nélkül folytathatták útjukat; míg a csanálosi átkelőnél 13 olyan utazó jelentkezett belépésre, akinek karanténba kellett vonulnia.

Szívinfarktus végzett azzal a férfivel, aki a koronavírus elleni oltás másnapján halt meg
Szívinfarktus végzett azzal a férfivel, aki a koronavírus elleni oltás másnapján halt meg - állapította meg egy szakértői vizsgálat.
Megint zárnak a szatmári vendéglők?
A megyeközpont fertőzöttségi szinte hivatalosan meg nem erősített információk szerint átlépte a vízválasztó 3 ezreléket — a jövő hét első napjaitól valószínűleg ismét életbe lépnek a vörös forgatókönyv korlátozásai.
Hivatalba lépett az új prefektus
Rövid ceremónia keretében tette le a hivatali esküt Altfatter Tamás kormánymegbízott, aki elmondta: a szatmári közösség érdekében fog dolgozni, az ajtaja előttük továbbra is nyitva áll.
Cookie