×
2020. 12 05.
Szombat
Vilma
7 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.00 RON
100HUF = 1.36 RON
Nagykároly

Minden szavazat számít

2020.11.19 - 13:51
Megosztás:
Minden szavazat számít
Szkeptikus a december 6-i választásokkal kapcsolatban Kovács Jenő polgármester. Nagykároly elöljárója arra kéri a nagykárolyiakat, menjenek el szavazni, és voksoljanak a magyar összefogásra, az RMDSZ jelöltjeire.

„Sokan még mindig nem érzik a tétjét annak a választásnak, ami december 6-án előttünk áll, én azonban azt elmondanám, hogy ha nem lesz meg a magyar képviselet a parlamentben, akkor látjuk majd, mennyit jelentett az, amikor ott voltunk.
Megértem a nagykárolyiakat, a Szatmár megyeieket s tulajdonképpen mindenkit, amikor azt mondja, elege van a kampányból, a választáson való részvételre buzdításból. Főleg most, amikor itt vagyunk ebben a pandémiás helyzetben, amikor hetekkel előre is csak kevesen mernek tervezni. Azonban egyet biztosan tudok: ez a járvány elmúlik, de ha most távol maradunk, és nem szavazunk, annak a következményeit négy éven keresztül nyögjük majd.
Nekem is nehezemre esik győzködni az embereket, de mégis kimondom: menjenek el szavazni!
Meggyőződésem, hogy bármennyire elégedetlenek is az emberek a politikusokkal, hogy a saját házunk tájáról beszéljek: az RMDSZ politikusaival, el kell mondanom, hogy nincs jobb választási alternatíva a magyar emberek számára az RMDSZ-nél.
Kötelességünk nekünk, nagykárolyi magyaroknak elmenni szavazni, mert ha nem tesszük, akkor abból még nagyobb baj lesz, mint amilyen most van. Mondhatjuk, hogy nem szeretjük az RMDSZ-t, mondhatjuk, hogy nem érezzük őket megfelelőnek arra, hogy az érdekeinket képviseljék, de higgyék el nekem: nincs jobb alternatíva az RMDSZ-nél.
Biztos sokan mondják azt, hogy nem akarnak elmenni szavazni, nincs kedvük szavazni, félnek a vírustól, nem akarják magukat kitenni a fertőzés veszélyének. Nekik mondanám azt, hogy ha nem lesz benn az RMDSZ a parlamentben, akkor a helyzet csak rosszabb lehet. Hogy magunkról beszéljek: Nagykároly sem kapja meg azt a háttértámogatást, amit az országos szervezet biztosítani tud, ha Isten őrizzen, nem kerülünk be a parlamentbe.
Megígérem: ha most elmennek szavazni, négy évig nem fogok arra kérni senkit, hogy menjen voksolni, hiszen ha minden jól megy, addig nem lesz szavazás.
Arra kérek azonban mindenkit, hogy szedjük össze az erőnket, és december 6-án menjünk el, szavazzunk az RMDSZ jelöltjeire, mert nekünk, romániai magyaroknak ők jelentik az egyetlen esélyt arra, hogy az érdekeink képviselve legyenek.
Jó és fiatal csapattal rendelkezünk Szatmár megyében. Olyan emberek szerepelnek a listánkon, akik tenni akarnak értünk, mindannyiunkért. Igyekeznek felkarolni a helyi termelőket, felemelték szavukat az oktatási intézmények bezárásával kapcsolatban is. Hallják, értik, ismerik a problémáinkat. Segítsünk nekik, hogy a parlamentbe bejutva képviselhessenek minket ott is, ahol az érdemi döntések születnek!
Nagyon remélem, hogy a nagykárolyiak megértik ezt a kérésemet, és most, amikor szükséges, elmennek szavazni, mert ez mindannyiunk, egész közösségünk érdeke. Értsük meg: minden szavazat számít” — mondta Kovács Jenő.

Tőtős Tímea

 

Több mint 18 ezer szavazókörzetnél adhatják le voksukat az állampolgárok
Országszerte több mint 18 ezer szavazókörzetet alakítottak ki a vasárnapi parlamenti választásra, és több mint 18 millió állampolgárt várnak az urnákhoz, hogy megválasszák képviselőiket és szenátoraikat a következő négy évre.
A szavazati joggal rendelkező állampolgárok éjjel 1 óráig közlekedhetnek a szavazás napján
A szavazati joggal rendelkező állampolgárok szabadon közlekedhetnek december 6-a hajnali 5 és december 7-e éjjel 1 óra között - közölte a pénteki kormányülés elején Raed Arafat államtitkár.
Vincze Loránt: a magyar  összefogásnak óriási ereje van
„Szatmár megyében folytatni kell azt a lendületes fejlődést, amely nagymértékben meghatározta az elmúlt négy évet. Ezért is kell tudatosítani a december 6-i választások tétjét” — mondta Vincze Loránt európai parlamenti képviselő a helyi magyar közösségekkel való találkozón, amelyen Nagy Szabolcs képviselőjelölttel vettek részt.
Cookie