×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
19 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.36 RON
Az olvasó hangja

„Minden forrásom belőled fakad”

2021.09.17 - 13:28
Megosztás:
„Minden forrásom belőled fakad”
Fotók: Hám János líceum
A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum népes küldöttsége is jelen volt Budapesten, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjén. A diákok beszámolóját közöljük.

A Hám János líceum diákjainak és tanárainak (100 fős csapattal) Böjte Csaba testvér meghívására és a Rákóczi Szövetség szervezésében lehetőségünk volt részt venni az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjén, szeptember 11–12-én Budapesten.

Utunkat Eger városában indítottuk, ahol személyesen is megcsodálhattuk nevezetességeit, megismerhettük az egri vár történetét és a városközpont szerves részét a Szent János-bazilikát, ahol közös imával hangolódtunk rá a budapesti találkozóra a szentatyával, Ferenc pápával.

hirek/2021/szeptember/17/ham2.jpg
hirek/2021/szeptember/17/ham4.jpg

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való zarándoklat során esélyünk volt közelebbi kapcsolatba kerülni mind kísérő tanárainkkal, mind többi diáktársunkkal, barátságokat kötni, sokat nevetni. Ezt az élményt fokozta a vasárnapi Andrássy-szobornál való találkozás Böjte Csaba ferences testvérrel a Kossuth téren, kivel együtt imádkozhattunk egy közös keresztény jövőért. A kora reggeli órában való találkozás a felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és vajdasági fiatalokkal, Csaba testvér biztató szavai különlegesek voltak számunkra. Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnökének köszöntője után indult el együtt a mintegy hétszáz fiatal a Hősök tere irányába. A hosszú közös séta szó szerint összekovácsolt bennünket. A pápai szentmise olasz és latin nyelven folyt, de nemcsak ez volt rendkívüli ezen a vasárnap délelőttön, hanem a közös ima erejének megtapasztalása is. A Kárpát-medencei fiatalokkal és a rengeteg emberrel való együtt imádkozás reményt adott nekünk, hogy jövőnk van itt. A szentmise előtt és közben zenei szolgálatot nyújtó kórus nagy hatást gyakorolt mindannyiunkra, a szívből szóló tiszta hangok, a kellemes, megnyugtató hangzás nyugalmat árasztott. Ferenc pápát ugyan csak messziről láttuk, de éreztük a Jóisten jelenlétét és közösségünk összetartó erejét.

Hálásak vagyunk elsősorban Böjte Csaba testvérnek, a Rákóczi Szövetség munkatársainak, tanárainknak, diáktársainknak, hogy a vakáció utolsó napjaiban lelki adományokkal, kulturális élményekkel gazdagodhattunk, és reménnyel tele vágunk neki az új tanévnek.

Pink Bernadett, Sebesi Edvárd és Nagy Dávid András diákok beszámolója

 

Ne parkoljanak az utcában!
Rendet akarnak a Hám János utcában a városi rendőrök, értesítőt hagytak az ott parkoló autók szélvédőin, ami azoknak szólt, akik a behajtási szabályt megszegve hagyták ott a kocsijukat.
Az „érted” és „értetek” iskolája
Népes diáksereg részvételével a székesegyházban, ünnepi szentmisével kezdték meg a tanévet a szatmárnémeti Hám János líceum neveltjei.
„Mindig ragyogjon a szemetek ilyen tisztán!”
Tegnap a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum szakiskolájának 57 diákja vett végső búcsút diákéveitől. A két ballagó osztály diákjai osztályfőnökeik kíséretében vonultak a székesegyházba, ahol a püspöki szentmisén és évzáró ünnepségen vettek részt.
Cookie