×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Mihăilă: Elérhető, hogy augusztus 1-jétől ne kelljen maszkot viselni a nem zsúfolt kültéri helyszíneken

2021.05.06 - 09:06
Megosztás:
Mihăilă: Elérhető, hogy augusztus 1-jétől ne kelljen maszkot viselni a nem zsúfolt kültéri helyszíneken
Fotó: pexels.com
Elérhetőnek tartja az egészségügyi miniszter, hogy augusztus 1-jétől ne kelljen maszkot viselni a nem zsúfolt kültéri helyszíneken.

Ioana Mihăilă a közszolgálati televízió szerda esti műsorában azt mondta: támogatja a miniszterelnök azon elképzelését, hogy azok, akik beoltatták magukat, minél előbb visszatérjenek a normális élethez, például, hogy június 1-je után ne kelljen maszkot viselni az olyan irodákban, ahol minden személy immunizálva van.

A tárcavezető abban reménykedik, hogy miután a családorvosok is bekapcsolódtak az oltási kampányba, a naponta beoltott személyek száma átlépi a százezres küszöböt.

Kérdésre válaszolva rámutatott: az érdeklődés hiánya miatt esetleg megmaradó AstraZeneca oltóanyagot el lehetne adni más európai országoknak, vagy el lehetne adományozni.

Kifejtette: a gyógyszertári gyorstesztelést lehetővé tevő miniszterei rendelet a napokban megjelenik, a tesztelés akár már a jövő héten beindulhat.

AGERPRES

A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
A széles körű maszkviselés másokat is maszkviselésre ösztönöz
A széles körű maszkviselés másokat is maszkviselésre ösztönöz - állapította meg a Yale Egyetem kutatóinak tanulmánya.
Iohannis szerint addig van szükség a védőmaszk folyamatos használatára, amíg kellő szintre nő az átoltottság
Klaus Iohannis csütörtökön kifejtette, szerinte addig van szükség a védőmaszk állandó használatára, amíg a lakosság átoltottsága nem teszi lehetővé a koronavírus terjedésének megfékezését.
Cookie