×
2022. 09 28.
Szerda
Vencel
14 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 5.14 RON
100HUF = 1.21 RON
Szatmárnémeti

Mesesorozat a Harag György Társulattal

2020.12.31 - 18:38
Megosztás:
Mesesorozat a Harag György Társulattal
Egy igazi karácsonyi történetből, E. T. A. Hoffmann Diótörő és Egérkirály című meséjéből készített sorozatot a Harag György Társulat.

A társulat Facebook-oldalára és a YouTube-csatornájára naponta 19 órakor kerülnek fel a sorozat következő epizódjait jelentő videók. A december 23-án elkezdett sorozatban a társulat 17 színésze 17 epizódon keresztül mesél. Akik elszalasztották a rajtot, behozhatják a lemaradást, hiszen a már említett csatornákon a korábbi részek is megtalálhatók. A mesemondók: Bándi Johanna, Bodea-Gál Tibor, Bogár Barbara, Budizsa Evelyn, Frumen Gergő, Gaál Gyula, Gál Ágnes, Keresztes Ágnes, Kovács Éva, Kovács Nikolett, László Zita, Méhes Kati, Moldován Blanka, Poszet Nándor, Rappert-Vencz Stella, Rappert-Vencz Gábor és Szabó János Szilárd. A sorozat projektfelelősei Frumen Gergő, Keresztes Ágnes és Moldován Blanka voltak, a karácsony hangulatát megidéző díszletet Fornvald Gréti állította össze. A felvételeket Süveg Károly és Süveg Attila készítette.

Jurtás meseterápiás táborok Lázáriban
A meseterápiás táborokban részt vevő gyermekek egy „Hetedhétországon” átívelő meseút hőseinek a példájából meríthettek erőt, tudást és bátorságot a kicsi lelkükben megbúvó félelmek legyőzéséhez — a kalandozások otthonául szolgáló jurta még különlegesebbé tette a barangolást.
Katalin hercegnő esti mesét olvas fel a BBC gyerekcsatornáján
Katalin cambridge-i hercegnő, Vilmos herceg felesége esti mesét fog felolvasni a CBeebies digitális csatornán a gyerekek mentális egészségének szentelt héten.
Zenés vígjáték szilveszterkor
A Harag György Társulat idén is egy népszerű zenés vígjátékkal, mégpedig Vajda Katalin darabjával, az Anconai szerelmesekkel búcsúztatja az óévet.
Cookie