×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Mesesorozat a Harag György Társulattal

2020.12.31 - 18:38
Megosztás:
Mesesorozat a Harag György Társulattal
Egy igazi karácsonyi történetből, E. T. A. Hoffmann Diótörő és Egérkirály című meséjéből készített sorozatot a Harag György Társulat.

A társulat Facebook-oldalára és a YouTube-csatornájára naponta 19 órakor kerülnek fel a sorozat következő epizódjait jelentő videók. A december 23-án elkezdett sorozatban a társulat 17 színésze 17 epizódon keresztül mesél. Akik elszalasztották a rajtot, behozhatják a lemaradást, hiszen a már említett csatornákon a korábbi részek is megtalálhatók. A mesemondók: Bándi Johanna, Bodea-Gál Tibor, Bogár Barbara, Budizsa Evelyn, Frumen Gergő, Gaál Gyula, Gál Ágnes, Keresztes Ágnes, Kovács Éva, Kovács Nikolett, László Zita, Méhes Kati, Moldován Blanka, Poszet Nándor, Rappert-Vencz Stella, Rappert-Vencz Gábor és Szabó János Szilárd. A sorozat projektfelelősei Frumen Gergő, Keresztes Ágnes és Moldován Blanka voltak, a karácsony hangulatát megidéző díszletet Fornvald Gréti állította össze. A felvételeket Süveg Károly és Süveg Attila készítette.

A Harag György Társulat októberi műsorterve
A társulat fenntartja a műsorváltoztatás jogát.
Szavalópályázat a Toldi-premier alkalmából
Toldi Miklós legendás történetét animációs sorozat formájában kelti életre a közmédia. A 13 részes produkció egyedi, kézzel rajzolt technikával készült a Kecskemétfilm Kft. műhelyében. Jankovics Marcell utolsó rendezését a Duna Televízió közönsége láthatja először, szeptember 19-től. A nagyszabású rajzfilm közelgő bemutatója alkalmából a generációs kötelékeket ápoló és erősítő pályázatot írt ki az MTVA.
Felnőttmeseest a Mézes Házban
Szatmárnémetiben már kiformálódott egy olyan kis csoport, amelynek tagjai merik megengedni a meséknek, hogy bölcs tanításaik megszólíthassák őket. A legutóbbi találkozó témája az „önmegvalósítás” volt.
Cookie