×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
4 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Nagykároly

Mérlegen a nagykárolyi oltóközpont tevékenysége

2021.10.06 - 08:59
Megosztás:
Mérlegen a nagykárolyi oltóközpont tevékenysége
Fotó: SZFÚ
Hét hónappal ezelőtt kezdte el működését a Iuliu Maniu Szakképző Líceum sporttermében kialakított nagykárolyi oltóközpont. A megnyitása óta eltelt időszakban az intézményben 17 986 személyt immunizáltak.

A koronavírus-fertőzés terjedése elleni vakcinát nemcsak nagykárolyi, hanem a környező településekről, más megyékből és külföldről érkezett személyek is igényelték ebben az intézményben. A beoltottak mintegy fele nagykárolyi. Az elmúlt egy hétben 451 személy kapta meg itt az oltás harmadik adagját is. A nagykárolyi oltóközpont a Iuliu Maniu utca 21. szám alatt található.

Akik itt szeretnék igényelni az oltást, azok megtehetik minden héten kedden, csütörtökön és szombaton 8 és 20 óra között. Az érdeklődők magas számát figyelembe véve az oltóközpont vezetőségének tájékoztatása szerint elsőbbséget élveznek azok az immunizálásra érkezők, akik előzetesen előjegyezték magukat az oltási platformon vagy az oltóközpont alábbi telefonszámainak valamelyikén: 0722.648.075 vagy 0747.177.480.

Ebben a központban csak a Pfizer vakcinájával oltanak. Nagykároly fertőzöttségi szintje az október 4-i, hétfői adatok szerint 1,92 volt ezer személyre vonatkoztatva. SZFÚ

 

Közösen pályáznának bicikliút kiépítésére
Kerékpárút-hálózat kiépítése érdekében Településközi Fejlesztési Egyesületet (ADI) tervez létrehozni Nagykároly önkormányzata a municípium három szomszédos településével közösen.
Újabb fejlesztések EU-s pénzből
Európai uniós forrásból finanszírozott újabb nagykárolyi projektek kaptak zöld utat ezen a héten, három finanszírozási szerződést írt alá a polgármester, amelyek összértéke 16 millió lej.
Szatmár megyében 82 oktatási intézmény részesült sportszercsomagban
Tegnap Szatmárnémetiben és Nagykárolyban is átadták a sportszercsomagokat. A csomagok különböző méretben és mennyiségben tartalmaznak futball-, futsal-, kézi- és kosárlabdákat, ugróköteleket, megkülönböztető mezeket, labdatartó hálót, labdapumpát.
Cookie