×
2021. 03 05.
Péntek
Adorján, Adrián
6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.05 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Menesztette az egészségügyi miniszter a Matei Balş járványtani intézet ügyvivő menedzserét

2021.02.23 - 08:49
Megosztás:
Menesztette az egészségügyi miniszter a Matei Balş járványtani intézet ügyvivő menedzserét
Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter hétfőn menesztette tisztségéből Maria Niţescut, a bukaresti Matei Balş járványtani intézet ügyvivő igazgatóját.


Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint Cătălin Apostolescu orvos-igazgató veszi át az intézmény irányítását.

A szaktárca beszámolója szerint hétfőn reggel információt kért a Matei Balş intézettől egy elhunyt páciens ügyében, akit a sajtóhírek szerint a január 29-i tűzvész után az Ilfov megyei sürgősségi kórházba szállítottak. Válaszul a Matei Balş intézet először azt közölte, hogy a páciens nem volt az ötös számú épületben a tűzvész idején. Több mint négy óra elteltével az intézmény korrigált válaszán, közölve, hogy az illető mégis a tűzvész sújtotta épületben volt, és az egészségügyi személyzet menekítette ki még a tűzoltók megérkezése előtt.

Az egészségügyi minisztérium ellenőrző bizottságot küldött az intézetbe, hogy az tisztázza az ötös épületrészből kimenekített betegek átköltöztetésének módját, valamint azt is, hogy miként zajlott a hatóságok tájékoztatása a tűzvész ügyében.
AGERPRES

Elhunyt még egy beteg a Matei Balş intézetből a tűzeset miatt más kórházakba szállítottak közül
Még egy beteg meghalt azok közül, akiket a január 29-i tűzvész miatt átszállítottak a bukaresti Matei Balş intézet érintett épületrészéből egy másik kórházba. Ezzel 20-ra nőtt a halálestek száma.
Elhunyt még két beteg a Matei Balș Intézetből
Még két beteg meghalt azok közül, akiket a január 29-ei tűzvész miatt átszállítottak a bukaresti Matei Balş intézet érintett épületrészéből egy másik kórházba - közölte szombaton az egészségügyi minisztérium.
Elhunyt még egy beteg a Matei Balş intézetből a tűzeset miatt más kórházakba szállítottak közül
Még egy beteg meghalt csütörtökön azok közül, akiket a pénteki tűzvész miatt átszállítottak a bukaresti Matei Balş intézet érintett épületrészéből egy másik kórházba.
Cookie