×
2021. 04 17.
Szombat
Rudolf
5 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Méltányos és átlátható módon kiszámolt javadalmazást követelnek a családorvosok

2021.04.07 - 12:23
Megosztás:
Méltányos és átlátható módon kiszámolt javadalmazást követelnek a családorvosok
A Háziorvosok Országos Szövetsége (SNMF) támogatja a koronavírus elleni oltási kampányt, ugyanakkor úgy véli, a megfelelő rugalmasság biztosítása érdekében módosítani kell a jogi keretet, továbbá méltányos és átlátható módon kiszámolt javadalmazást követel a kampányban részt vállaló családorvosok számára.

A szövetség szerdai közleményében hangsúlyozza, minél több rendelkezésre álló erőforrást fel kell használni az immunizálással kapcsolatos tájékoztatásban, amelynek kellőképpen változatosnak kell lennie, úgy kell elmagyarázni a gyors és minél szélesebb körű oltás szükségességét, hogy azt mindenki megértse. Erősíteni kell a bizalmat az ország által rendelkezésre bocsátott valamennyi vakcinával szemben, nem szabad egy bizonyos típusú oltóanyag használatát szorgalmazni, egy esetleges erre irányuló kísérlet ugyanis olyan fokú tömeges elutasítást szülhet, amely aztán nehezen szüntethető meg - nyomatékosítják.

A családorvosok képviselői az oltási tevékenységhez szükséges megfelelő logisztika biztosítását, a szerződéskötési, illetve a jelentési rendszer egyszerűsítését, valamint méltányos és átlátható módon kiszámolt javadalmazást követelnek. AGERPRES

Gyorsul, de a kifulladás jeleit mutatja az oltáskampány
Romániában a héten csaknem másfélszeresére emelkedett, péntekig megközelítette a 80 ezret a koronavírus ellen beadott vakcinák napi üteme, ugyanakkor a bukaresti média szerint félő, hogy idő előtt kifullad az oltáskampány, a várólistákra feliratkozottak száma ugyanis egy hét alatt a felére csökkent.
Előjegyzés nélkül igényelhető az AstraZeneca
Már előjegyzés nélkül bárki kérheti az AstraZeneca-vakcinát abban a központban, ahol ezzel immunizálnak — Szatmárnémetiben 612 szabad hely van erre a típusú oltásra. Kedden új oltópont nyílik a megyeközpontban, ahol Pfizer–BioNTech-vakcinával fognak immunizálni.
Oltatási  lehetőség  cégeknek
A nagykárolyi cégeknek, vállalkozásoknak lehetőségük nyílik arra, hogy az oltási platformon történő regisztráció nélkül beoltassák alkalmazottaikat AstraZeneca-vakcinával.
Cookie