×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Megvan a tizedik teljes Dakar: célba ért Gyenes Mani

2022.01.14 - 16:55
Megosztás:
Megvan a tizedik teljes Dakar: célba ért Gyenes Mani
Tizedik alkalommal vitte végig a Dakar-rali teljes versenytávját a Szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team pilótája.

Gyenes Emánuel pénteken megérkezett Dzsiddába annak a 124 fős motoros társaságában, akik két héten keresztül, több mint 8000 kilométert teljesítettek Szaúd-Arábia sivatagjaiban.
Bisa és Dzsidda között 680 kilométere szakasz kellett még teljesíteni a két hetes sivatagi „kalandból”, ebből 164 kilométeren még mértek az időeredményt a versenybírók. Maninak kevéssel több mint 2 óra kellett a gyorsasági szakasz teljesítésére, amivel a 43. időt motorozta, az összetettben pedig a 40. helyen zárt 47 óra 7 perc és 11 másodperces összidővel. A Dakar-győztes     brit Sam Sunderland (GasGas Factory Racing) idejéhez viszonyítva nyolc órával volt lassabb a szatmári, amely többek között a rengeteg műszaki meghibásodásnak tudható be, amivel Mani küzdött az idei kiíráson. A malle moto kategóriában a litván Arunasz Gelazninkasz (Orion Dakar Team) győzött, a 2020-as győztes, és tavalyi ezüstérmes Mani viszont idén csak az 5. helyen zárt a kategóriában. 
Összeségében a szatmári pilóta 12. alkalommal állt rajthoz a Dakaron. 2009-ben és 2019-ben nem ért célba, feladni kényszerült a versenyt. A mostani a második leggyengébb Dakaros ideje, 2007-ben, az első kiíráson a 46. lett. 

Pesek Attila

Mani: „El lesz adva ez a motor”
Konfettivel, pezsgővel és tapssal várták Gyenes Emánuelt Szatmárnémetiben a csapat névadó szponzorának a székhelyén. A Dakar-rali teljes távját tizedik alkalommal teljesítő motorkerékpáros versenyző rengeteg műszaki gonddal küzdött, de nem elégedetlen.
Törött motorral teljesítette a távot
Szombaton késő este érkezett meg a frankfurti reülőjárattal Bukarestbe a szatmári Dakar-hős, Gyenes Emánuel, de hétfőn már itthon van a világ legnehezebb terepralijának legendás versenyzője.
Megvan a tizedik teljes Dakar: célba ért Gyenes Mani
Tizedik alkalommal vitte végig a Dakar-rali teljes versenytávját a Szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team pilótája.
Cookie