×
2020. 10 28.
Szerda
Simon, Szimonetta
6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.33 RON
Nagykároly

Megújuló zöldövezetek Nagykárolyban

2020.10.08 - 13:15
Megosztás:
Megújuló zöldövezetek Nagykárolyban
A zöldövezetek megújulása mellett mintegy 800 díszfa kiültetésére kerítenek sort Nagykároly több utcájában a következő időszakban.


Idén ősszel, valamint a 2021-es év tavaszán kerül sor ezekre a munkálatokra, tudatták az önkormányzat illetékesei. A Mobilitás 1 és 2 projektek részét képezi az a beavatkozás is, mely révén kivágták az elöregedett fákat a Iuliu Maniu utcában is, mivel ebben az utcában is átrendezik a zöldövezetet, és módosítják az utcaképet.
„Senki ne gondolja, hogy örömmel vágtuk ki a fákat az említett részeken, viszont azt is meg kell érteniük az embereknek, hogy az elöregedett fák veszélyt jelentenek a járókelők biztonságára, kárt tehetnek a közelben parkoló járművekben és épületekben is. A kivágott fák helyére újakat ültetünk majd. A Kaplonyi utcán már elkészült a kivitelező a módosításokkal. Meggyőződésem, hogy a rendezettebb utcakép az ott élők, illetve minden nagykárolyi elégedettségére szolgál majd. Ugyanakkor felháborítónak tartom, hogy egyesek arra használják fel ezt a témát, hogy az önkormányzat ellen uszítsák a lakosokat. Ezek a személyek — feltehetően végső kétségbeesésükben — még a Közterület-fenntartó Igazgatóságnak (DSPL) a munkájukat végző munkatársaiba is belekötöttek, és folyamatosan provokálták őket munkavégzés közben. Véleményem szerint ezek a provokációk konkrét céllal történnek. Arra kérem a DSPL-s kollégákat, hogy ne sétáljanak bele ilyen csapdákba, mert ezzel csak a provokátorok játszmáinak részeseivé válnak. Hagyják figyelmen kívül az ilyen rosszindulatú embereket!” — mondta Kovács Jenő polgármester.
A Mobilitás 1 és 2 projektek révén az alábbi utcákon végeznek majd zöldövezet-felújítási, illetve faültetési munkálatokat: Mihai Viteazul, Mioriţei, 25 Octombrie, Calea Armatei Române, Iuliu Maniu, Cimitirului, Someş, Viilor, Independenţei, Cloşca, Crişan, Kaplonyi, Petőfi Sándor, Constantin Mille, Liviu Rebreanu, Eötvös Loránd, Uzinei, Cuza Vodă és Vlad Ţepeş.
A Mobilitás 1 és 2 projektek összértéke 13 millió euró. Ezeket a projekteket a Regionális Operatív Program 2014–2020-as pénzalapjaiból finanszírozzuk.

Visszafogott rendezvénnyel ünnepeltek Nagykárolyban
Vasárnap az egész országban rendezvényeket tartottak annak az emlékére, hogy 1945. október 25-én a Román Hadsereg felszabadította Nagykárolyt a fasizmus rémuralma alól.
Nagykárolyban is megalakult a tanács
Letette az esküt Kovács Jenő polgármester, valamint Nagykároly Helyi Tanácsának tagjai, kedden pedig a szakbizottságok megalakításán kívül az alpolgármester személyéről is döntenek.
El akart „szökni” a kórházból a koronavírussal diagnosztizált páciens
A megye fertőzöttségi rátája 1,18-ra emelkedett, az új esetek között diákot is jegyeztek, egy páciens meg akart szökni a kórházból.
Cookie