×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
4 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Megtépázott munkaerőpiac

2020.10.06 - 15:33
Megosztás:
Megtépázott munkaerőpiac
Másfél év múlva, 2022. január végén fog véget érni a Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kereskedelmi kamarák együttműködése, amibe azt követően fogtak bele, hogy komoly problémák mutatkoznak mindkét ország munkaerőpiacán.

A kereskedelem és a kézműves kamarák közötti együttműködés erősítése a foglalkoztatás javítása érdekében Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elnevezésű Interreg-projektet 1,2 millió euróval támogatja az Európai Unió. A két félnek az a célja, hogy létrehozzanak egy határokon átnyúló, román-magyar mobilitási központot, amely egy valóban megfelelő fizikai helyet és ezzel párhuzamosan egy jól használható online platformot üzemeltet, ahol a munkaadók, a munkavállalók és az álláskeresők ismeretekre, elméleti, gyakorlati és szakmai készségekre tehetnek szert. A munkaerőközpontban monitorizálnák a határ menti régiók munkaerőpiacának helyzetét, online adatbázist tartanának fent napi aktualitású állásajánlatokkal és pályázatokkal. Integrált stratégia kidolgozásával foglalkoznak, amely a mobilitást támogató szolgáltatások és cselekvési tervek fejlesztésére összpontosítana. A központ időszakonként közös eseményeket, vállalkozói tanfolyamokat szervezne a határon átnyúló lehetőségek előmozdítása érdekében és a határon átnyúló munkaerőpiacra való bejutás megkönnyítése érdekében.

 

Erős kezdés a munkaerőpiacon
Az új szezon jelentős növekedést eredményezett a munkaerőpiacon, hiszen 2021 szeptemberében 26%-kal több új állást hirdettek meg a hazai munkaadók, mint az elmúlt év azonos időszakában.
Forrott a nyáron a munkaerőpiac
Rekordok dőltek meg ezen a nyáron a hazai munkaerőpiacon: az elmúlt három év legtöbb állását kínálták a munkahelykeresőknek.
Gócponttá válhatnak?
Elfogadhatatlan, hogy egy kórház COVID-gócponttá váljon. Ha egy egészségügyi dolgozó megtagadja a védőoltást, akkor ez tesztelési kötelezettséggel kell járjon, aminek a költségeit a vakcinát elutasító személy kell állja — fejtette ki a Román Orvosi Kamara elnöke, dr. Daniel Coriu.
Cookie