×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Megtagadta a maszkviselést egy gyorsétteremben két PSD-s képviselő, rendőrök bírságolták meg őket

2020.07.07 - 11:53
Megosztás:
Megtagadta a maszkviselést egy gyorsétteremben két PSD-s képviselő, rendőrök bírságolták meg őket
Az ügyhöz közel álló források szerint két szociáldemokrata képviselőt büntettek meg Bukarestben a rendőrök, miután nem voltak hajlandók maszkot viselni egy gyorsétteremben, és a rendőrökkel szemben is dacosan viselkedtek.

A fővárosi rendőrség tájékoztatása szerint kedd reggel egy gyorsétterem biztonsági őrei kérték a bukaresti belvárosi rendőrség közbelépését, miután két férfi makacsul megtagadta a maszkviselésre való felszólítást. Az illetők a rendőrök érkezése után is konokul és sértően viselkedtek.

Egyes források szerint a két szóban forgó személy a Szociáldemokrata Párt (PSD) két parlamenti képviselője, Adrian Solomon és Ioan Irinel Stativă.

A két szabálysértőt összesen 2600 lejre bírságolták nyilvános helyen elkövetett botránykeltésért és nyilvános helyen tanúsított sértő, trágár magatartásért.

A két megbírságolt személynek 15 napja van óvást emelni a hatósági döntés ellen.

Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Horribilis összegekbe kerül
A koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek kórházi kezelése horribilis összegekbe kerül. Csak Szatmár megyében egy nap alatt közel félmillió lejbe került a beutaltak ellátása.
Cookie