×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Megszavazta a szenátus: a támogatásra szoruló fogyasztók hat hónappal elhalaszthatják az energiaszámláik kifizetését

2021.10.18 - 19:44
Megosztás:
Megszavazta a szenátus: a támogatásra szoruló fogyasztók hat hónappal elhalaszthatják az energiaszámláik kifizetését
Módosításokkal fogadta el hétfő délután a szenátus az energiadrágulás kompenzálásáról szóló 2021/118-as sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó törvénytervezetet. A jogszabályt az ülésen jelenlévő 129 szenátor mindegyike támogatta.


A Szociáldemokrata Párt (PSD) által benyújtott módosítások egyike szerint a támogatásra szoruló fogyasztók kérésre hat hónappal elhalaszthatják az energiaszámláik kifizetését.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) is több módosító javaslatot terjesztett be. Ezek szerint maximálják az energiaárakat a háztartási fogyasztók számára, növelik a drágulások kompenzálására fordított költségvetési összegeket, illetve mentesítik az ipari fogyasztókat az energiaszámlák több összetevőjének - zöldbizonylat, kogenerációs hozzájárulás és a jövedéki adó - kifizetése alól. Emellett az utóbbi fogyasztók esetében 19 százalék helyett csak 5 százalékos hozzáadottérték-adót (TVA) alkalmaznak az energiaszámla értékére.

A tervezetet döntő házként a képviselőház vitatja majd meg. AGERPRES

Virgiul Popescu: a kkv-knak szombattól kérvényezniük kell az energiadrágulás kompenzálását
A kis- és középvállalkozásoknak (kkv-k) november 27-től kérvényezniük kell az energiadrágulás kompenzálását, ha ezt nem teszik meg, nem kapják meg a támogatást - közölte szombaton a Facebook-oldalán az energiaügyi miniszter.
Turos Loránd: a koalíciónak az alkotmányreformra is lehetősége lesz
A nagykoalíció nem ideológiai alapon jött létre, az egyetlen megoldásnak mutatkozott az ország stabilitásának biztosítására - jelentette ki a Ciucă-kormány beiktatásáról döntő csütörtöki parlamenti ülésen Turos Loránd.
Florin Cîţu lett a szenátus új elnöke
lorin Cîţut választotta elnökévé keddi ülésén a szenátus plénuma.
Cookie