×
2024. 05 25.
Szombat
Orbán
26 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.59 RON
100HUF = 1.29 RON
Vidék

Megkoronázták a tavaszt a sándorhomoki Kováts-kúriánál

2024.05.12 - 13:20
Megosztás:
Megkoronázták a tavaszt a sándorhomoki Kováts-kúriánál
Igazi békebeli piknikhangulat, hatalmas szurkolások és izgalmak a II. Sándorhomoki Ötkarikás Játékokon, felhőtlen szórakozás és kikapcsolódás — igencsak sikeres volt a szezonkezdő vidám majális a sándorhomoki Kováts-kúriában.

Nyüzsgő hangyabolyhoz hasonlított a sándorhomoki Kováts-kúria kertje szombaton, hiszen nagyon sokan „hallották meg” a szervezők invitálását és adott pillanatban több mint kétszázan élvezték a koranyárt idéző napsütést a szezonkezdő vidám majálison — no meg gőzerővel szurkoltak a II. Sándorhomoki Ötkarikás Játékok versenyzőinek, amelynek hét próbáján négy korcsoportjában több mint 80 gyerkőc és kiskamasz mérte össze ügyességét (például célbadobás babpárnákkal)  és gyorsaságát (memória- és akadálylegyőző próbák). 

hirek/2024/05-majus/homok/4.jpg

Természetesen minden kis versenyző győztes volt, viszont voltak, akik fel is álhattak a — stílusosan — szalmabála-dobogó fokaira:

4 - 6 éves korosztály: első hely  Pop Clara, második hely Árkosi Abigél, harmadik hely Veibel Márk

7 - 9 éves korosztály: első hely Buju Ábel, második hely Nagy Zalán, harmadik hely Bora Olivér

10 - 12 éves korosztály: első hely Makove Petra, második hely Szolomájer Emma, harmadik hely Demeter Eszter

13 - 14 éves korosztály: első hely Kónya Dávid, második hely Magyar Balázs, harmadik hely Fojtik Filip.

hirek/2024/05-majus/homok/11.jpg

A mozgás, vidám hancúrozás, szaladgálás és játszás késő délutánig folytatódott, egy pillanatig sem pihentek a tollasütők, a frizbi, a labdák, aki viszont az alkotást próbálta volna ki, azt várta a lepedőfestés és a vászontáska-festés (utóbbira a kúria lógóját lehetett rápingálni), a felnőttek kipróbálhatták a body artot Szolomájer Tímea vezetésével, s nagy érdkelődés övezte, életkortól függetlenül, a TestPlay társasjátékbolt bemutatóját is. 

hirek/2024/05-majus/homok/9.jpg

„Igazi békebeli piknikhangulatban telt a nap, aminek nagyon örvendünk, hiszen hagyományteremtő jelleggel szerveztük meg már második alkalommal ezt a vidám majálist és ötkarikás játékokat. Célunk, hogy évről - évre megrendezzük, hiszen igény van rá — jól igazolja ezt a résztvevők nagy száma is — mint ahogy évek óta az a cél, hogy vidám hangulatú eseményekkel hozzunk életet a kúriába, minél többször bevonzuk a nagyközönséget ide.  Úgy érzem, illetve úgy érzi a szervezőcsapat — egy baráti társaság: Gönczy Tamás és Balázs (a kúriatulajdonos család leszármazottai), Szénás Zalán, Banga Szilárd és jómagam —, hogy ez a jó pár évvel ezelőtt megfogalmazódott alapgondolat megvalósult; a sándorhomoki Kováts-kúriát, mondjam úgy, számon tartják, mint ahogy számon tartják  júliusi összművészeti nyílt napot, a már hagyományossá lett augusztus közepi Perszeida-estet, a szeptember végi Homoki equinoxoot is.” – magyarázza Szénás Szabolcs, a szervezőcsapat tagja.

Szabó Kinga Mária 

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON!