×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Megkezdődött a Ciucă-kormány beiktatásának szentelt parlamenti ülés

2021.11.25 - 10:45
Megosztás:
Megkezdődött a Ciucă-kormány beiktatásának szentelt parlamenti ülés
Fotó: Agerpres
Megkezdődött a képviselőház és a szenátus együttes ülése, amelyen az új kormány beiktatásáról szavaznak a törvényhozók.

A Nicolae Ciucă kijelölt kormányfő vezette kabinet jóváhagyásáról döntő ülést Marcel Ciolacu, a képviselőház elnöke vezeti.

Ciolacu bejelentette, hogy a 466 törvényhozóból 298 van jelen a teremben. A törvényhozók a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) alkotta kormány beiktatásáról szavaznak.

Az új kormány minden intézkedése a kiszámíthatóságot, a stabilitást és Románia fejlődését lesz hivatott szolgálni - jelentette ki Nicolae Ciucă kijelölt miniszterelnök a parlament plenáris ülésén, ahol ismerteti a kormányprogramot és a kabinet névsorát.

A két ház titkos, golyós szavazással dönt majd a kormány beiktatásáról.

AGERPRES

Ciucă: a kormány hamarosan bejelenti a koronavírus dél-afrikai variánsának romániai terjedését megakadályozó intézkedéseket
A hatóságok a legrövidebb időn belül bejelentik a koronavírus dél-afrikai variánsának romániai terjedését megakadályozó intézkedéseket - ígérte péntek este a kormány Facebook-oldalán a miniszterelnök.
Ciucă: a digitális Covid-igazolvány kiemelt fontosságú
Nicolae Ciucă kijelölt kormányfő kijelentette, hogy digitális Covid-igazolvány kiemelt fontosságú, figyelembe véve, hogy Románia 'tragikus tapasztalatokat szerzett a koronavírus negyedik hullámában', és felhívást intézett a törvényhozókhoz, hogy fogadják el a zöldigazolvánnyal kapcsolatos törvénytervezetet.
Nicolae Ciucă kijelölt kormányfő benyújtotta a miniszterek névsorát és a kormányprogramot
Nicolae Ciucă az összes javasolt miniszter kíséretében érkezett a parlamentbe. A szenátus és a képviselőház együttes plénuma csütörtökön 10 órakor ül össze, hogy a kormány beiktatásáról szavazzon - döntött kedd esti ülésén a szenátus és a képviselőház összevont házbizottsága.
Cookie