×
2022. 08 16.
Kedd
Ábrahám
20 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.82 RON
100HUF = 1.21 RON
Szamos

Megjelent a SZAMOS júniusi száma

2021.05.31 - 20:00
Megosztás:
Megjelent a SZAMOS júniusi száma
A lap megtalálható a Szatmári Friss Újság szerkesztőségében (Corneliu Coposu utca 2. szám, 2. emelet, 37-es iroda), vagy a Mihai Viteazul utca 32. szám alatti apróhirdetési irodában, Nagykárolyban a Szatmári Friss Újság szerkesztőségében.

A tartalomból

Elek György: Jó őrzőkre talál a világ?; A 80 éves Muzsnay Árpádot köszönti Jánosi Zoltán, Oláh András és Veres István. Interjú Muzsnay Árpáddal; Interjú Szávai Gézával, Veres István közöl könyvajánlót Szávai Géza: Az életed, Polcz Alaine című könyvéről; Tanulmányt közöl dr. Frigy Szabolcs és dr. Tallian Cristian; Interjú Nagy Barbara képzőművész-tanárral; Muhi Sándor: Szatmári arcképek; Interjú Robert Laszloval. Robert Laszlo versei; Mentőövek a környezetért: a Rákóczi Ferenc Általános Iskola és más tanintézmények diákjainak írásai; Interjú Balázs F. Attilával, az I. Rimay Nemzetközi Költészeti Fesztivál igazgatójával; Kaplonyban járt a Szamos Diákirodalmi Kör. A címlapon Varga-Telegdy Evelyn grafikája található.

Észrevételeket és közlésre szánt írásokat a következő e-mail címre várunk: elekgyorgy2019@gmail.com. 

E.Gy.

Nem lesz árvíz az aluljáróban
Sikerült kivitelezésig jutnia a szatmárnémeti víz- és csatornázási szolgáltatónak a Szamos bal partján, a Cloşca és a Goga között, mindent kicserélnek a földben, de a jobb esővíz-elvezetés a cél.
Szamos Diákirodalmi Napok
Május 21–22-én, szombaton és vasárnap a Szatmár Megyei Múzeum dísztermében (Szatmárnémeti, Vasile Lucaciu sugárút 21. szám) kerül megrendezésre a Szamos Diákirodalmi Napok rendezvény.
Családja szerint nem akart a Szamosba ugrani a diáklány
A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség tájékoztatása szerint csütörtökön kora délelőtt egy 15 éves diáklány azzal fenyegetőzött, hogy a Szamosba ugrik a Decebal-hídról.
Cookie