×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Külföld

Megerősített biztonsági kíséretet kapott Mark Rutte holland ügyvivő kormányfő

2021.09.27 - 10:34
Megosztás:
Megerősített biztonsági kíséretet kapott Mark Rutte holland ügyvivő kormányfő
Fotó: anp/hh
Megerősítették Mark Rutte holland ügyvivő kormányfő biztonsági kíséretét, mivel az érintett szervek aggodalmai szerint a miniszterelnök támadás vagy akár emberrablás célpontja is lehet - értesült a helyi sajtó hétfőn.

A De Telegraaf című holland napilap magát megnevezni nem kívánó forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Ruttét a Királyi és Diplomáciai Biztonsági Szolgálat (DKDB) speciálisan kiképzett rendőrei védik, mert közelében a Mocro maffia néven ismert bűnszervezethez köthető gyanús személyeket láttak feltűnni.

A Mocro maffia Hollandiában és Belgiumban tevékenykedő - marokkói, antillai és holland származású bűnözőkből álló - bűnszövetkezet, amely elsősorban kábítószer-kereskedelemmel foglalkozik.

Rutte közismerten kerékpárral, sőt néha gyalog jár munkába. Saját szolgálati autója nincs, biztonsági okokból rendszeresen cserélődő autókkal viszik a találkozókra országszerte.

A sajtó megkeresésére hivatalosan sem a nemzeti ügyészség, sem a kormány információs szolgálata nem nyilatkozott a kormányfő megerősített személyi biztonságával kapcsolatban, csupán annyit közöltek, hogy ilyen témáról soha nem adnak ki információkat.

MTI

Fényvédelem — egy lépés az egészség felé
Kampányba kezdtek a megyei közegészségügyi igazgatóságok azzal a céllal, hogy tájékoztassák a lakosságot a fényvédelem fontosságáról, hogy megelőzhetők legyenek a bőr rosszindulatú daganatos megbetegedései. Négypercenként belehal valaki a világon a bőrrákba.
Ökológiai programok Szatmárnémetiben
A környezetünket érintő legégetőbb probléma a levegőszennyezés (45%), folyók, tavak és talajvizek szennyezése (41%), mezőgazdasági forrásokból származó szennyezés és talajpusztulás (37%) — emlékeztet a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség (APM) közleménye, az Európai Bizottság által kibocsátott Eurobarométer-felmérést idézve.
Több mint 36 ezer belügyis teljesít szolgálatot ortodox húsvétkor
Több mint 36 ezer rendőr, csendőr, tűzoltó, határrendész, helyi rendőr és katona teljesít szolgálatot országszerte a keleti kereszténység húsvéti ünnepén.
Cookie