×
2020. 09 19.
Szombat
Vilhelmina
19 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.86 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.35 RON
Vidék

Megérkeztek az iskolatáskák

2020.09.14 - 10:07
Megosztás:
Megérkeztek az iskolatáskák
A Magyar Iskolaválasztási Program keretén belül pénteken kiosztották a Rákóczi Szövetség által biztosított iskolatáskákat a mikolai Gellért Sándor Általános Iskola előkészítős kisdiákjai részére.

Az eseményről Tasnádi Klaudia pedagógus és a helyi szervezet alelnöke számolt be lapunknak. Orosz Zita, a Rákóczi Szövetség mikolai szervezetének elnöke nyitóbeszédében köszöntötte a leendő kisiskolásokat és szüleiket, emellett tájékoztatta a jelenlevőket a programról, továbbá felhívta a gyerekek és a szülők figyelmét a magyar tagozaton való tanulás szépségére és fontosságára.

A 15 iskolatáskát a leendő tanítónéni, Barna Anna és az oktatási intézmény igazgatója, Dobos Csaba adta át, a gyerekek pedig nagy örömmel fogadtak azokat. A jelen helyzetre való tekintettel Frei Csilla óvónéni ezen alkalommal engedte útjára óvodásait, tanulásra buzdítván őket.

 

 

„Mert magyar iskolába járok!”
Első alkalommal kapnak iskolatáskát Szatmár megye magyar tagozatos előkészítős gyerkőcei a Rákóczi Szövetségtől — Szatmárnémetiben elsőként a református gimnázium 20 kisdiákja kapta meg.
Dobos István: pályázatok nélkül nincs fejlődés
Dobos István 24 éve vezeti Mikola községet. A megye egyik legtapasztaltabb polgármesterével az előző mandátum kihívásairól, illetve a mikolai önkormányzat előtt álló feladatokról beszélgettünk. Mikola lakossága egyre gyarapszik az utóbbi pár évben.
Konfirmáció Mikolában
Idén nyolcan — négy fiú és négy lány — tettek tanúbizonyságot hitükről vasárnap a Mikolai Reforátus Egyházközségben.
Cookie