×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Megbírságoltak négy gázszolgáltatót, mivel emelni akarták a rögzített áras szerződésekbe foglalt díjakat

2021.10.14 - 17:02
Megosztás:
Megbírságoltak négy gázszolgáltatót, mivel emelni akarták a rögzített áras szerződésekbe foglalt díjakat
Összesen 2,7 millió lejre bírságolt az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) négy gázszolgáltatót, amiért azok a rögzített áras szerződések hatálya alatt emelni akarták a díjakat.

Az ANRE a fogyasztóktól érkezett panaszok alapján vizsgálta meg a szolgáltatók által kiküldött típusajánlatokat, illetve azt, hogy az ezek nyomán végzett esetleges szerződés- és tarifamódosítások a vonatkozó törvényi kötelezettségek betartásával történtek-e.

Az ellenőrzések nyomán összesen 2,69 millió lejre bírságoltak meg négy gázszolgáltatót. Az Engie Románia, az E.ON Energie Románia és a Restart Energy One egyenként 800 ezer lejes bírságot, a Premier Energy pedig 200 ezer lejes büntetést kapott.

A szolgáltatók a meghatározott időszakra (6-12 hónapra) érvényes, fix árat tartalmazó ajánlatokban nem tettek említést arról, hogy fenntartják maguknak a jogot a tarifák megváltoztatására, és ezáltal nem tettek eleget az átlátható és egyértelmű tájékoztatásra vonatkozó kötelezettségüknek; ugyanakkor az ügyfeleknek kiküldött értesítés szerint szándékukban állt változtatni az árakon 2021 októberétől, illetve novemberétől - magyarázta az ANRE. AGERPRES

El lehetne kerülni a tragédiákat
A lakástüzek 27%-át az elektromos hálózatban keletkezett meghibásodások okozták az idei év első nyolc hónapjában. Az áramhálózat karbantartásával ezek megelőzhetők lettek volna.
Az EB beperelte Romániát az EU Bíróságán az ipari kibocsátásokra és a légszennyezésre vonatkozó uniós irányelv megszegése miatt
Az Európai Bizottság csütörtökön úgy döntött, hogy bepereli Romániát az Európai Unió Bíróságán az ipari szennyezés korlátozására vonatkozó uniós jogszabályok megszegése és a légszennyezés-csökkentő programja elfogadásának elmulasztása miatt.
Kihirdette az államfő a közúti bírságok kifizetését egyszerűsítő törvényt
Kihirdette csütörtökön Klaus Iohannis államfő a közúti bírságok kifizetését egyszerűsítő törvénymódosítást. A jogszabály egyebek mellett előírja, hogy nem szükséges elküldeni a kifizetési bizonylatot a rendőrségnek.
Cookie