×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
12 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Még nem kötelező az iskolák közelében a maszkviselés

2020.10.05 - 20:01
Megosztás:
Még nem kötelező az iskolák  közelében a maszkviselés
Ugyan az elmúlt napokban nem regisztráltak újabb koronavírussal fertőzött diákot a Szatmár megyei tanintézményekben, de az iskolák, óvodák közelében nap mint nap nagy a tumultus.

Egyrészt a szülők, nagyszülők várják a kicsiket, természetesen az iskolakapuhoz minél közelebb, másrészt a tanintézményekből kirajzó gyerkőcök verődnek csapatokba — teljesen érthető módon, hiszen napközben minimális a lehetőségük arra, hogy szót váltsanak más osztályban lévő társaikkal, barátaikkal. Mindezek okán a megyei vészhelyzeti bizottság tegnapi gyűlésén szóba került annak lehetősége, hogy a Galaţi megyei példát követve Szatmárban is legyen kötelező az orrot-szájat eltakaró maszk viselése a tanintézmények 100 méteres körzetében. Konkrét döntés még nem született a maszkviselési kötelezettségről, a vészhelyzeti bizottság tagjai egyelőre csak ajánlásként fogalmazták meg.
A gyűlésen ugyanakkor beszámoltak arról is, hogy mivel igencsak megnőtt a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán (UPU) orvosi ellátásra jelentkezők száma, a különböző osztályokon átcsoportosításokat kell eszközölni annak érdekében, hogy arra a 24 órás időtartamra el tudják helyezni a koronavírus-gyanús eseteket, ameddig megérkezik a teszt eredménye.
A rohamosan növekvő hivatalosan regisztrált esetszámok ellenére Szatmár továbbra is az ország legkevésbé fertőzött megyéje, s annak érdekében, hogy ez a továbbiakban is így maradjon, Radu Bud kormánymegbízott arra kérte a hatósági szerveket, hogy gyakorítsák a megelőzési-védekezési szabályok ellenőrzésére vonatkozó akcióikat.

Covid-19: ennyi minden nem történt meg
Ahogy Föld körüli útjára indult a koronavírus-járvány, úgy kaptak lábra egyre-másra a hétköznapi embereket féltő meg riogató elméletek nagyhatalmi összeesküvésről, génmódosításról, mérgezésről és egyebekről. Ilyenekről már írtunk, de még nem mindről…
Cioloş: fel kell gyorsítani az oltáskampányt
Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök azt nyilatkozta hétfőn, hogy célszerűnek tartja az uniós digitális Covid-igazolvány bevezetését valamennyi szakmai kategória számára, amely emberekkel való érintkezést feltételez.
Bode: a hamis Covid-igazolványok terjesztői és felhasználói is börtönbe fognak kerülni
Börtönbe fognak jutni mindazok, akik elősegítik a hamis Covid-igazolványok beszerzését, de azok is, akik ilyen igazolványokat használnak - figyelmeztetett Lucian Bode ügyvivő belügyminiszter.
Cookie