×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Még látogatható a kaplonyi kiállítás

2021.11.19 - 11:13
Megosztás:
Még látogatható a kaplonyi kiállítás
A kaplonyi székhellyel rendelkező Szivárvány Egyesület tagjai által szervezett első képzőművészeti kiállítás, melyet a Communitas Alapítvány és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség támogatásának köszönhetően nyitottak meg október végén, még most is látogatható.

A tárlat keretében az egyesület berkeiben tevékenykedő gyermekek alkotásait tekintheti meg a közönség. Mint ismeretes, a kaplonyi egyesület felvállalta, hogy azon fiatalok, gyermekek, akik kreativitásukat alkotásaik révén a nagyközönségnek is megmutatnák, részt vehetnek azokon a foglalkozásokon, melyeket Illyés Sándor, a képzőművészeti szakkör vezetője irányít. A szakkörön készült alkotásokat az érdeklődők is megtekinthették, majd a pályázati erőforrásból nyert összegből a szervezők minden gyermeket megajándékoztak egy, a fejlődésüket még inkább elősegítő eszközcsomaggal és egy oklevéllel, melyet emlékként őrizhetnek majd meg életük első festménykiállításának apropóján. A megnyitót követően a résztvevők szemügyre vehették az alkotásokat, és egy állófogadás keretében beszélgethettek egymással, az alkotókkal, illetve az oktatóval. A nagy sikernek és érdeklődésnek köszönhetően a festmények máig is megtekinthetők az egyesület kaplonyi székhelyén.

Elmaradnak a kisállatkiállítások
Szűk körben ugyan, de volt kisállatkiállítás Nagykárolyban, de megyei szintű expó idén sem lesz.
Pálinkaverseny lesz Kaplonyban
Pálinkaversenyt, illetőleg a pálinka készítéséről, fogyasztásáról szóló estet tartanak Kaplonyban január 22-én, szombaton, az alkalomra minden helybeli pálinkatisztelőt szeretettel várnak.
Képes impressziók a láp ékkövéről — négy nyelven
Vasárnap mutatták be a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközpont, valamint Kaplony község önkormányzata gondozásában megjelent négynyelvű turisztikai albumot.
Cookie