×
2023. 01 27.
Péntek
Angelika
3 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.49 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Még kapunk egy kis „meleget”

2022.11.29 - 10:32
Megosztás:
Még kapunk egy kis „meleget”
Még lesz egy kicsit ősz, mielőtt végleg rákanyarodnánk a télre, az elmúlt napok mínuszos éjszakái után langyosabbak következnek. Vasárnap napközben 11 Celsius fok lesz Szatmár megye területén.

December közepéig még megússzuk a telet, bár kicsit belekóstolhattunk ezen a héten, de most jön egy kis felmelegedés, egy közepes erősségű déli áramlatnak köszönhetően — tudtuk meg a román meteorológiai intézet egyik kolozsvári munkatársától.

Két fagymentes hét

Nem kapunk annyi napfényt mind kedden, de legalább nem lesz olyan hideg, földközelben tartják a meleget a felhők. Péntektől már enyhe éjszakai fagy sem lesz, akár a kerti csapokat is vissza lehet nyitni, nem kell zárni a pinceablakokat sem egy ideig. Komolyabb fagyokra – éjszaka –, csak december 12-én kell számítani a megyében és a hónap közepétől már napközben sem fog fagypont fölé emelkedni a hőmérséklet és némi csapadékot is látni azokban a napokban, ami ha bekövetkezik, akkor az már hó lesz.

Melegebb az átlagnál

De addig is, örüljünk az évszakhoz képest enyhe időnek, ami december elején következik, 5 – 6 fokkal is melegebb lesz napközben mint a környékünkön jegyzett sokéves átlag.

Princz Csaba

 

Folytatódik az enyhe idő
Októberrel nem ért véget a vénasszonyok nyara, a meteorológusok szerint szokatlanul langyos lesz az idő novemberben is – biztosan legalábbis az utolsó őszi hónap első két hetében.
Ha késve is, de kapunk egy kis indián nyarat
Napos, csapadékmentes idő jön, ami akár a hónap végéig is kitarthat. Sok napfénnyel és - hűvös éjszakák mellett ugyan -, de akár 22 – 23 fokos nappali meleggel kecsegtetnek a meteorológusok.
Végérvényesen itt az ősz
Dobrudzsában és Munténiában még lesznek harminc fokos melegek a következő napokban, de Erdélyben végleg beköszöntött az ősz, Szatmár megyében pedig még egész hideg éjszakák is lesznek.