×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Szatmárnémeti

Mától jelentkezhetnek a versenyvizsgára

2021.09.15 - 08:03
Megosztás:
Mától jelentkezhetnek a versenyvizsgára
Már iratkozhatnak a versenyvizsgára azok a pedagógusok, akik igazgatói vagy aligazgatói tisztséget kívánnak betölteni. 126 Szatmár megyei tanintézet élére kerül frissen vizsgázott személy.

Az állami oktatási intézmények igazgatói és igazgatóhelyettesi állásainak betöltésére kiírt versenyvizsga részleteiről tájékoztatott közleményben a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség. Most minden leendő iskolaigazgatónak és aligazgatónak bizonyítania kell, a nyár végén ugyanis lejártak az előző esztendőkben szervezett versenyvizsgák során elnyert vezetői mandátumok. Szatmár megyében 126 óvoda, általános iskola és középiskola élére kerülhet frissen vizsgázott vezető, valamint a szatmári és nagykárolyi gyermekpalota igazgatói tisztségének betöltéséhez is részt kell venni a versenyvizsgán.

A tanintézetek igazgatóinak megmérettetése több részből áll: az első lépés a beiratkozás, amely ma, szeptember 15-én kezdődik és szeptember 26-án éjfélkor ér véget. A beiratkozáshoz egy portfóliót is be kell nyújtaniuk a pedagógusoknak.

A dossziék értékelésére szeptember 27–29-én kerül sor, és a sikeres pályázók listáját szeptember 30-án teszik közzé, ami után óvást is be lehet nyújtani. Azoknak, akik teljesítik a követelményeket, és akiknek elfogadják a jelentkezését, október 15-én egy írásbeli vizsgán kell bizonyítaniuk felkészültségüket. Az első eredményeket még aznap közlik, majd az óvások utáni végleges eredményeket október 20-án függesztik ki. Azoknak, akik megfeleltek az írásbeli szakasz követelményeinek, november 15. és december 8. között egy szóbeli próbán, interjún is részt kell venniük. Az igazgatói és aligazgatói tisztséget elnyert vizsgázók neveit december 17-én közlik, a kinevezéseiket, melyekkel 2022. január 10-től elkezdhetik mandátumukat, december 20–22. között állítják ki.

Az igazgatói versenyvizsgára csak felsőfokú végzettséggel rendelkező, címzetes oktatók jelentkezhetnek, akik legalább 5 éves tanítási tapasztalattal rendelkeznek, és az elmúlt két évben nem részesültek fegyelmi megrovásban sem.

Bumbuluţ Krisztina

Vizsgáznak az iskolaigazgatók
Mivel a tavaly őszi versenyvizsgán csak az országosan meghirdetett iskolaigazgatói állások 60%-át foglalták el, újabb próbatétel előtt állnak azok, akik szeretnének intézményvezetők maradni.
Zajlik az iskolaigazgatói versenyvizsga
A januárban kezdődött iskolaigazgatói versenyvizsga első szakaszán, a portfólió átvizsgálásán mind a 82 megyénkbeli jelentkező túljutott, s készülhetnek a február 18-ai írásbeli vizsgára. Aki ezen is jól teljesít, továbbjut a márciusi szakaszra.
Újabb igazgatói versenyvizsga
Hétfőn kezdték el négyéves mandátumukat azok a tanintézmény-vezetők, akik a tavalyi versenyvizsgát sikeresen teljesítették, a szaktárca újabb vizsgát hirdetett.
Cookie