×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Maszkkal repülhetünk Londonba

2020.05.04 - 16:30
Megosztás:
Maszkkal repülhetünk Londonba
Május 1-jétől kötelező az arcmaszk viselése a Wizz Air gépein. Jó tudni erről, hiszen az intézkedés még hosszú ideig érvényben marad.

Ugyan a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtérre május 15. előtt biztosan nem érkezik és innen nem is száll fel a Wizz Air légitársaság Szatmárnémeti–London (Luton) járata, mivel a 10-es számú katonai rendelet értelmében a vörös zónának minősített országok és Románia között újabb 13 nappal meghosszabbították a repülőjárat-felfüggesztéseket, de nem árt tudni, hogy amint ismét közlekednek megyeközpontunkból is a vasmadarak, az utasoknak szigorú szabályokat kell majd betartaniuk.

Május elsejétől ugyanis szigorított higiéniai előírásokat vezet be a légitársaság. A hatósági előírásokkal összhangban bevezetett új egészségvédelmi szabályok célja, hogy elősegítse a fizikai távolságtartást a beszállás során, és biztosítsa az eddiginél is nagyobb tisztaságot a repülőgépek fedélzetén. Az utasok és a személyzet védelme érdekében hozott intézkedések részeként arra kérik az utazókat, hogy az interneten végezzék el az utasfelvételt, illetve online vásárolják meg a kiegészítő szolgáltatásokat, beleértve az extra poggyászt, hogy minimálisra csökkentsék az emberekkel való indokolatlan érintkezést a repülőtéren.

Határozottan ajánlják az önkiszolgáló poggyászfeladás és a gyorsított biztonsági ellenőrzés igénybevételét azokon a repülőtereken, ahol erre lehetőség van, ezzel is csökkentve az érintkezések számát az utazás beszállás előtti szakaszában. Az esetleges megfertőződések megelőzése érdekében kérik, hogy az utasok a be- és kiszállás során is tartsák be az új távolságtartási szabályokat.

Noha a Wizz Air összes repülőgépén alkalmazott HEPA szűrők hatékonyan kiszűrik a vírusok és baktériumok 99,7%-át az utastérből, május 1-jétől a személyzetnek és az utasoknak is kötelező lesz arcmaszkot viselni a repülés teljes időtartama alatt. Az utaskísérők minden utas számára fertőtlenítő törlőkendőt biztosítanak, eltávolították az üléstartókból a fedélzeti magazinokat. Arra is kérik az utasokat, hogy a fedélzeti vásárlások ellenértékét érintésmentes bankkártyás fizetéssel egyenlítsék ki. Azokon a járatokon, ahol a töltöttség megengedi, a személyzet az utasok átültetésével is igyekszik majd elősegíteni a távolságtartást.

Bumbuluţ Krisztina

 

Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Emésztőszervi panaszok is jelezhetik
A napokban jelentősen megnőtt a gyermekek körében a COVID-19-betegek száma, az esetek súlyossága miatt egyelőre nem kell aggódni.
Cookie