×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Maszkkal repülhetünk Londonba

2020.05.04 - 16:30
Megosztás:
Maszkkal repülhetünk Londonba
Május 1-jétől kötelező az arcmaszk viselése a Wizz Air gépein. Jó tudni erről, hiszen az intézkedés még hosszú ideig érvényben marad.

Ugyan a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtérre május 15. előtt biztosan nem érkezik és innen nem is száll fel a Wizz Air légitársaság Szatmárnémeti–London (Luton) járata, mivel a 10-es számú katonai rendelet értelmében a vörös zónának minősített országok és Románia között újabb 13 nappal meghosszabbították a repülőjárat-felfüggesztéseket, de nem árt tudni, hogy amint ismét közlekednek megyeközpontunkból is a vasmadarak, az utasoknak szigorú szabályokat kell majd betartaniuk.

Május elsejétől ugyanis szigorított higiéniai előírásokat vezet be a légitársaság. A hatósági előírásokkal összhangban bevezetett új egészségvédelmi szabályok célja, hogy elősegítse a fizikai távolságtartást a beszállás során, és biztosítsa az eddiginél is nagyobb tisztaságot a repülőgépek fedélzetén. Az utasok és a személyzet védelme érdekében hozott intézkedések részeként arra kérik az utazókat, hogy az interneten végezzék el az utasfelvételt, illetve online vásárolják meg a kiegészítő szolgáltatásokat, beleértve az extra poggyászt, hogy minimálisra csökkentsék az emberekkel való indokolatlan érintkezést a repülőtéren.

Határozottan ajánlják az önkiszolgáló poggyászfeladás és a gyorsított biztonsági ellenőrzés igénybevételét azokon a repülőtereken, ahol erre lehetőség van, ezzel is csökkentve az érintkezések számát az utazás beszállás előtti szakaszában. Az esetleges megfertőződések megelőzése érdekében kérik, hogy az utasok a be- és kiszállás során is tartsák be az új távolságtartási szabályokat.

Noha a Wizz Air összes repülőgépén alkalmazott HEPA szűrők hatékonyan kiszűrik a vírusok és baktériumok 99,7%-át az utastérből, május 1-jétől a személyzetnek és az utasoknak is kötelező lesz arcmaszkot viselni a repülés teljes időtartama alatt. Az utaskísérők minden utas számára fertőtlenítő törlőkendőt biztosítanak, eltávolították az üléstartókból a fedélzeti magazinokat. Arra is kérik az utasokat, hogy a fedélzeti vásárlások ellenértékét érintésmentes bankkártyás fizetéssel egyenlítsék ki. Azokon a járatokon, ahol a töltöttség megengedi, a személyzet az utasok átültetésével is igyekszik majd elősegíteni a távolságtartást.

Bumbuluţ Krisztina

 

Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Horribilis összegekbe kerül
A koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek kórházi kezelése horribilis összegekbe kerül. Csak Szatmár megyében egy nap alatt közel félmillió lejbe került a beutaltak ellátása.
Cookie