×
2020. 08 09.
Vasárnap
Emőd
28 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Második nekifutásra sikerülnie kell

2020.07.31 - 12:07
Megosztás:
 • Második nekifutásra sikerülnie kell
  Szombaton 17.30 órától Zilahon a Dési Someșul ellen játssza a Liga 3-as osztályzó első mérkőzését a Szatmárnémeti VSK. A szigorú járványügyi intézkedések miatt közönség nélkül rendezik a meccset, csak az arra jogosultak kapnak engedélyt a stadionba való belépéshez.

  Nem engedélyezte a Román Labdarúgó-szövetség, hogy pályára lépjen az osztályzó mérkőzéseken a Szatmárnémeti VSK csapatában Zsiga Ervin, így a magyarországi élvonalbeli tapasztalattal rendelkező támadó középpályás csak itthonról követheti régi új kollégáinak a küzdelmét a harmadosztályos helyért.

  Ritli Zoltán, a SZVSK vezetőedzője lapunknak elmondta, hogy a rutinos játékos nagyon fog hiányozni, de szerinte így is ütőképes kerettel rendelkezik, amely kiharcolhatja, hogy ismét divíziós csapata legyen Szatmár megyének.

  Zsiga egy sérülés miatt került ki tavaly a NB 1-be frissen feljutó Kaposvári Rákóczi alapkeretéből, majd télen a szerződésének a felbontását kérte. Családjával hazaköltözött Szatmárnémetibe, és elfogadta a SZVSK ajánlatát. Vélhetően nem kellett sokat győzködni, hiszen a középpályás több év után ismét szülővárosa csapatában játszhat: és 2011-ben vele a keretben kezdett a Liga 3-ba az Olimpia, amelyikkel később a Liga 2-ben is játszott.

  A szatmári klub elvégezte a szükséges formalitásokat, hogy szerződtethessék, Magyarországról a zöldkártya is megérkezett, így március 11-én már jegyezte a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF), mint a VSK játékosa. A meglepetés viszont a héten jött, amikor a FRF jelezte, hogy Zsigának nincs játékjoga az osztályzón. Megkérdeztük Ritli Zoltánt, majd Szilágyi Istvánt, az AJF elnökét is, hogy miért nem játszhat Zsiga, de egyikük sem tudott választ adni, értetlenül állnak az eset előtt.

  „Semmilyen indoklást nem adtak a döntésükre. Csak annyit írtak, hogy nem játszhat. Így még fellebbezni sem tudunk, mert nincs semmilyen indoklás” — mondta lapunknak Szilágyi.

  Az eset kísértetiesen hasonlít a Sepsi OSK játékosának, Fülöp Istvánnak a helyzetére, aki elvileg játszhatott volna a FCSB elleni Román Kupa döntőn, de gyakorlatilag ez mégsem volt lehetséges. A FRF keszekusza, kijátszható szabályai tehették ezt lehetővé, de a háromszéki csapat akkor kérte a FRF álláspontját az üggyel kapcsolatban, de a Răzvan Burleanu által vezetett szövetség válaszra sem méltatta a kérdést.

  Ritli állítja, hogy legénysége készen áll a küzdelemre, hogy ma késő délután megkezdje Zilahon a Liga 3-ban való feljutásért rendezett tornát. Szombaton a Dési Someșul lesz az ellenfél a 17.30 órakor kezdődő meccsen, szerdán pedig a Nagyváradi CAO-val áll szemben a szatmári csapat. A háromcsapatos torna végén összegzik a megszerzett pontokat, és a legjobb jut fel a divíziós bajnokságba. „Csak győzelemre játszunk, hogy véghez vigyük a kitűzött célt, a Liga 3-ba való feljutást” — mondta az SZVSK szakvezetője.

  Mint ismeretes, a csapat tavaly megnyerte az Óradnai Minerul elleni osztályzót, viszont egy adminisztrációs probléma miatt a FRF nem vette fel az SZVSK-t a Liga 3-ba. Második nekifutásra már sokkal felkészültebbnek tűnik a klub, és már mindent előkészítettek annak érdekében, hogy augusztus második hetébe beiratkozzanak a divíziós bajnokságba. Erre akkor kerülhet sor, ha szatmári gárda megnyeri mindkét csoportmeccsét, akkor ugyanis már nem lehet kérdés, hogy az első helyen végez a csoportjában.

  A Szatmárnémeti VSK utazó kerete

  Marius Curileac, Daniel Oșan – Mircea Bordac, Gabriel Cădar, Florin Chitaș, Patrik Dragoș, Bogdan Faur, Flaviu Ionescu, Jakab Martin, Vlad Negrean, Bogdan Nyilvan, Rareș Nyilvan, Portik Róbert, Ritli Raul, Angelo Șimon, Svarczkopf István, Luca Tincău, Vlăduț Țoca, Călin Vădan; vezetőedző: Ritli Zoltán.

  Pesek Attila

  Cookie