×
2021. 06 15.
Kedd
Jolán, Vid
13 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.41 RON
Sport

Második helyen kezdett a háromszoros bajnok

2021.06.07 - 16:23
Megosztás:
Második helyen kezdett a háromszoros bajnok
A magyarországi enduro-bajnokság háromszoros aranyérmese, Gyenes Mani két év után állt ismét rajhoz a pontvadászaton, és a tavalyi sérülés utáni rehabilitáció sem vágta el a lendületét.

Dobogós hellyel indította a 2021-es idényt a szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team motorosa, Gyenes Emánuel: a Dakar-rali legendás pilótája két év szünet tért vissza a magyar enduro-bajnokságba – amit 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is megnyert –, és a profik között a második helyen zárt Zsigovits Norbert mögött, és Jager István előtt.
Mint arról beszámoltunk, Mani az év elején rendezett Dakar-rali óta nem versenyzett. Ennek elsődleges oka, hogy majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt súlyos edzésbalestetett szenvedett, amiért műteni kellett a lábát. Több hónap szünet után, kevés edzéssel vágott neki a Dakar-ralinak 2021 januárjában, ahol a male moto kategóriában második lett. Viszont a kéthetes szaúd-arábiai sivatagi száguldás után pihennie kellett, és folytatta a rehabilitációt. 
Közel másfél hónappal ezelőtt kezdte meg ismét az edzéseket, és az elmúlt hétvégén az idei első versenyén állt rajthoz: a Pest megyei Nagytarcsán rendezett enduro-bajnokság idénynyitó futamán elsősorban az erőléti felmérés volt a cél. 
„Jó volt ezt a verseny, de kicsit nehéznek éreztem a pályát. Ezt lehet azért éreztem, mert másfél éve nem versenyezte enduroban. Tudtam, hogy le vagyok maradva a felkészüléssel, és őszintén azt gondoltam, hogy nagyobb a lemaradásom. Igaz, Zsigovits Norbert elég nagy előnnyel nyert, de úgy érzem jó utón vagyok, és nem akkora hagy a hátrányom a mezőnnyel szemben, mint ahogy azt gondoltam volna. Nagyon örülök annak, hogy láttam: megy a dolog” – nyilatkozta Mani.
A magyarországi bajnokság augusztus közepén folytatódik a második forduló futamával, de addig, július közepén a szatmári motoros még rajthoz áll Nagyszebenben a Red Bull Romaniacs hardenduro versenyen. 

Pesek Attila

Szombaton kezdődik Mani versenyidénye
A 2017-es, a 2018-as és a 2019-es kiírások megnyerése után ismét rajthoz áll Gyenes Emánuel a magyarországi enduro-bajnokságon. Ez kisebb lapozás lesz a jövő év eleji Dakar-ralira, amire már benevezett a malle moto kategória 2020-as győztese.
Mani volt 2020 legjobbja a román szövetségnél
Szerdán vehette át a Román Motorkerékpáros Szövetségtől (FRM) 2020 legjobb sportolójának járó díjat a szatmárnémeti Gyenes Emánuel.
A miniszterrel találkozott Mani
A Dakar-rali legendája, és Románia egyetlen paralimpiai aranyérmese találkozott egymással szerdán a sportminiszter irodájában.
Cookie