×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Másodfokú esőriadó lép érvénybe szombat délutántól több erdélyi megyében

2021.08.28 - 12:25
Megosztás:
Másodfokú esőriadó lép érvénybe szombat délutántól több erdélyi megyében
Kiadós esőzésekre figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat. A narancssárga jelzésű riasztás 13 megyére terjed ki, és vasárnap estig érvényes.

Az előrejelzés szerint szombat 15 órától vasárnap 18 óráig Krassó-Szörény, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Brassó, Szeben és Kovászna megyében, illetve Hunyad, Fehér és Buzău megye hegyvidékein bőséges esőzések várhatók. A lehulló csapadék mennyisége elérheti az 50-90 litert négyzetméterenként.

AGERPRES

Meteorológusok: kiadós esőzések várhatók az ország megyéinek több mint felében
Tíz megyére és Bukarestre narancssárga, tizennyolc megyére sárga jelzésű, kiadós esőzésekre vonatkozó figyelmeztetést adott ki csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).
Hűvös és csapadékos lesz az időjárás a következő két hétben
Lehűlés és csapadékos időjárás várható a szeptember 26. és október 3. közötti időszakban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn közzétett kéthetes előrejelzéséből.
ANM: szombat reggelig országszerte nagy mennyiségű csapadékra és erős szélre lehet számítani
Frissítették pénteken a meteorológusok a csütörtökön kibocsátott, jelentős mennyiségű csapadékra, fokozott légköri instabilitásra és erős szélre figyelmeztető előrejelzést, amely az ország egész területét érinti.
Cookie