×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Belföld

Másfél milliárd lejes hitelkerettel folytatódik idén az Első ház program

2022.03.02 - 16:38
Megosztás:
Másfél milliárd lejes hitelkerettel folytatódik idén az Első ház program
A kormány által szerdán elfogadott határozat értelmében másfél milliárd lejes hitelkerettel folytatódik idén az Első Ház program.

A jogszabály egy új kikötést is bevezet: a kedvezményezettek kötelesek lesznek a garantált finanszírozás időtartamára a hitelezők saját belső szabályaival összhangban teljes kockázatra szóló biztosítást kötni. A rendelkezés jelen határozat hatálybalépése után megkötött valamennyi hitelszerződésre vonatkozik - számolt be Dan Cărbunaru kormányszóvivő.

A program 2009. június 4-ei startjától 2021 végéig 321.073 garanciát és garanciaígéretet regisztráltak, melyek értéke összesen 29,90 milliárd lejre rúgott - említette még meg a kormányszóvivő. AGERPRES

Hét végén találkozunk, véndiákok!
Pénteken kezdődik a jubileumi Véndiáktalálkozó — a rendezvény pár éve a Városi Értékrend része is, a szervezők pedig igyekeztek erre is figyelemmel lenni a programkavalkád kialakításakor, ugyanakkor számtalan újdonsággal és meglepetésekkel várják a véndiákokat.
„Viszontlátásra, múzeum”
A Szatmár Megyei Múzeum szeretettel várja a kedves látogatókat június 25-én, szombaton, hogy együtt búcsúztassák a múzeum felújítási munkálatai miatt bezáró állandó kiállításokat.
„Mozgásra fel!” a Boldog Scheffler János Központtal
Három turnusban szervez nyári sporttevékenységeket „Mozgásra fel!” címmel a Boldog Scheffler János Központ.
Cookie