×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Hószállingózás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Külföld

Másfél hónapja először kétszáz alatt a napi halálesetek száma Spanyolországban

2020.05.03 - 16:22
Megosztás:
Másfél hónapja először kétszáz alatt a napi halálesetek száma Spanyolországban
Spanyolországban a regisztrált koronavírus-fertőzöttek közül 164-en haltak meg az elmúlt 24 órában. A napi halálesetek száma másfél hónapja először csökkent kétszáz alá - közölte vasárnap a spanyol egészségügyi minisztérium.

A vírus okozta Covid-19-betegség 25 264 emberéletet követelt a dél-európai országban. Az áldozatok száma szombatra 276-tal emelkedett.
    A szaktárca összesítése szerint a fertőzést 118 902 beteg győzte már le, egy nap alatt 1654-en gyógyultak meg.
    A legmegbízhatóbbnak tartott PCR-teszttel 217 466 koronavírusos esetet igazoltak eddig. 24 óra alatt 838 új fertőzöttet jelentettek a tartományok az egészségügyi minisztériumnak a szombati 1147 után.    
    A minisztérium összesítése nem tartalmazza azokat a pozitív eseteket, amelyeket más vizsgálati eljárásokkal azonosítottak.
    A fertőzés miatt országosan 547-en kerültek kórházba az elmúlt egy napban, intenzív terápiás ellátásra 65-en szorultak. A koronavírus miatt kórházi kezelést összesen 118 495-en kaptak és 10 974 embert láttak el intenzív osztályon.
    "A koronavírus által leginkább érintett hét európai ország közül Spanyolországban növekszik legkevésbé az új esetek száma" - mondta Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója napi online sajtótájékoztatóján Madridban.
    A járványügyi vezető emlékeztetett arra, hogy az Egyesült Államok után Spanyolországban van a legtöbb igazolt fertőzött, a halálos áldozatok számát tekintve azonban megelőzi még Olaszország és az Egyesült Királyság is.
    Spanyolországban hétfőtől kötelező lesz a szájmaszk viselése a tömegközlekedési eszközökön. A kormány összesen 14,5 millió maszkot juttat el ingyen a lakossághoz a következő napokban köztéri osztással, valamint az önkormányzatok és szociális szervezetek révén.
    A jövő héttől elkezdik szakaszosan feloldani a március 15-e óta érvényben lévő járványügyi korlátozásokat. Négy, egyenként legkevesebb két hétig tartó fázisban enyhítenek az óvintézkedéseken, várhatóan június végéig.
    Hétfőtől, az úgynevezett nulladik fázisban előzetes időpontfoglalás után újból fogadhatnak vendéget a fodrászatokban, ügyfelet a különböző műhelyekben, de egyszerre csak egy személyt.
    A járvány által legkevésbé érintett Kanári-szigetek három szigete, La Gomera, El Hierro, La Graciosa, továbbá a Baleár-szigeteken Formentera ezt átugorva rögtön az egyes fázisba lép, amikor például már a szállodák is újranyithatnak, azzal a feltétellel, hogy zárva tartják a közös helyiségeket, valamint az éttermek teraszain 30 százalékos kihasználtsággal megindulhat a vendéglátás.
    Az enyhítés ellenére a kormány kezdeményezni fogja a parlamentnél a járvány miatt érvényben lévő szükségállapot meghosszabbítását május 24-ig.

Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Emésztőszervi panaszok is jelezhetik
A napokban jelentősen megnőtt a gyermekek körében a COVID-19-betegek száma, az esetek súlyossága miatt egyelőre nem kell aggódni.
GCS: 19 105 új fertőzést igazoltak az utóbbi 24 órában
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) csütörtöki közlése szerint az utóbbi 24 órában rekordszámú, 19 105 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel.
Cookie