×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Belföld

Marius Budăi: a szociális intézkedéscsomag bevezetése jelenti a prioritást a kormány számára

2021.12.03 - 16:28
Megosztás:
Marius Budăi: a szociális intézkedéscsomag bevezetése jelenti a prioritást a kormány számára
A kormányprogramban nem egy újabb nyugdíjtörvény kidolgozása, hanem a jelenlegi jogszabály korszerűsítése szerepel - emlékeztette a sajtót a Ciucă-kabinet pénteki ülése után a munkaügyi miniszter.

Újságírói kérdésre válaszolva Marius Budăi elmondta: a kormány a következő 120 napban kidolgozza a nyugdíjtörvény módosításának ütemtervét, de most a koalíció számára a szociális intézkedéscsomag elfogadása jelenti a prioritást. 'Ezeket kötelező módon be kell vezetni januárban, hogy segítsünk az embereknek ebben a nehéz időszakban' - szögezte le.

A miniszter közlése szerint a nyugdíjak újraszámolásának a hatályban lévő törvény szerint már meg kellett volna történnie. Hozzátette, hogy a következő napokban találkozókat tervez a minisztériumnak alárendelt intézmények képviselőivel, és 'munkára fogja ösztökélni' őket.

Marius Budăi tájékoztatása szerint a kormányülésen nem született döntés arról, hogy jövőre halasszák el a helyi választottak különnyugdíjának folyósítását. A miniszter ugyanakkor kifogásolta, hogy az országos helyreállítási terv mindössze a GDP 9,4 százalékát irányozza elő a nyugdíjak kifizetésére. Emlékeztetett arra, hogy az EU tagállamaiban átlagban 13 százalék ez az arány.

Kérdésre válaszolva Budăi közölte azt is: a kormány nem döntött arról, hogy hozzányúl-e közalkalmazottak bérpótlékaihoz. AGERPRES

Mintegy 100 ezer gyógykezelési jegyet osztanak ki idén, 200 millió lejt szán erre a kormány
Kétszázmillió lejt különített el a kormány idén a nyugdíjasoknak szánt mintegy 100 ezer gyógykezelési jegyre.
Képviselőház: fizetett betegszabadságra jogosult, aki karanténban vagy elkülönítésben levő kiskorúra vigyáz
Betegszabadságra és táppénzre jogosultak azok a személyek, akik karanténban vagy elkülönítésben lévő gyermekre ügyelnek fel - döntötte el szerdán a képviselőház.
Együttes ülést tart csütörtökön Varsóban a lengyel és a román kormány
Együttes ülést tart csütörtökön Varsóban a lengyel és a román kormány - jelentette be szerdán Nicolae Ciucă.
Cookie