×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Marius Budăi: a szociális intézkedéscsomag bevezetése jelenti a prioritást a kormány számára

2021.12.03 - 16:28
Megosztás:
Marius Budăi: a szociális intézkedéscsomag bevezetése jelenti a prioritást a kormány számára
A kormányprogramban nem egy újabb nyugdíjtörvény kidolgozása, hanem a jelenlegi jogszabály korszerűsítése szerepel - emlékeztette a sajtót a Ciucă-kabinet pénteki ülése után a munkaügyi miniszter.

Újságírói kérdésre válaszolva Marius Budăi elmondta: a kormány a következő 120 napban kidolgozza a nyugdíjtörvény módosításának ütemtervét, de most a koalíció számára a szociális intézkedéscsomag elfogadása jelenti a prioritást. 'Ezeket kötelező módon be kell vezetni januárban, hogy segítsünk az embereknek ebben a nehéz időszakban' - szögezte le.

A miniszter közlése szerint a nyugdíjak újraszámolásának a hatályban lévő törvény szerint már meg kellett volna történnie. Hozzátette, hogy a következő napokban találkozókat tervez a minisztériumnak alárendelt intézmények képviselőivel, és 'munkára fogja ösztökélni' őket.

Marius Budăi tájékoztatása szerint a kormányülésen nem született döntés arról, hogy jövőre halasszák el a helyi választottak különnyugdíjának folyósítását. A miniszter ugyanakkor kifogásolta, hogy az országos helyreállítási terv mindössze a GDP 9,4 százalékát irányozza elő a nyugdíjak kifizetésére. Emlékeztetett arra, hogy az EU tagállamaiban átlagban 13 százalék ez az arány.

Kérdésre válaszolva Budăi közölte azt is: a kormány nem döntött arról, hogy hozzányúl-e közalkalmazottak bérpótlékaihoz. AGERPRES

Marius Budăi: tárcaközi bizottság keresi a megoldást a közalkalmazottak elmaradt béremelésére
Tárcaközi bizottságot hoz létre a kormány a bértörvény teljesítetlen előírásainak elemzésére - közölte szerdán a munkaügyi miniszter, aki kifejtette: jogosnak tartja a közalkalmazottak elégedetlenségét a jogszabályban előírt fizetésemelések elmaradása miatt.
Meghackelték az ukrán kormány több oldalát
Ismeretlenek péntekre virradóra meghackelték az ukrán kormány és több minisztérium weboldalát - jelentette az Ukrajinszka Pravda hírportál.
Kezdődik a szociális év is Szatmár megyében
Tíz Szatmárnémetiben és Szatmár megyében aktiváló alapítvánnyal és egyesülettel tárgyalta át a 2022-es terveket a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság és a polgármesteri hivatal.
Cookie