×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Szatmárnémeti

Máris online oktatás a Blagában

2021.09.15 - 07:00
Megosztás:
Máris online oktatás a Blagában
Fotó: pexels.com
A Lucian Blaga Általános Iskola máris online oktatásra kényszerült átállni, miután öt tanárnál igazolódott a koronavírus-fertőzés.

Jóformán még el sem kezdődött a tanév, máris változtatni kellett a szatmárnémeti Lucian Blaga Általános Iskola oktatási formáján, miután öt pedagógus esetében is igazolódott a koronavírus-fertőzés.

Mivel a megyei tanfelügyelőség nem érezte fontosnak vagy tisztjének, hogy pársoros közleményben a nagyközönség tudomására hozza a hírt, Altfatter Tamás kormánymegbízottól érdeklődésünkre megtudtuk: az iskola két tanáráról pénteken délután derült ki, hogy megfertőződtek — ennek okán a megyei közegészségügyi igazgatóság hétfőn reggel az egész tantestületet letesztelte, ugyanakkor az évnyitó ünnepségen a tanárok fizikai távolságot tartottak, és nem kerültek kontaktusba a gyermekekkel, a megnyitót követően pedig a diákok nem is léptek az iskola épületébe, hanem hazaküldték őket. Délutánra meglettek a teszteredmények is, amelyek további három pedagógus esetében mutattak ki koronavírus-fertőzést, ezért az érintett hatóságok (közegészségügy, prefektúra, tanfelügyelőség) gyors gyűlésen úgy döntöttek: az iskolában egy héten keresztül teljes egészében, vagyis minden évfolyamnak online formában zajlik majd az oktatás.

Fontos kiemelni, hogy az érintett pedagógusok nem a tanév első napján fertőződtek meg, hanem az azt megelőző időszakban kapták el a koronavírust. Sz. K. M.

 

 

 

 

Újabb csoportok térnek át online oktatásra
A megyei vészhelyzeti bizottság szeptember 21-ei, 52-es számú határozata alapján Szatmárnémetiben négy osztály és két óvodai csoport tért át a kettes forgatókönyvre keddtől, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság 6324-es ajánlása alapján, mivel a gyerekek és a pedagógusok körében koronavírus-fertőzés ütötte fel a fejét.
Online Pizsamapartit tartanak a Magyar Nemzeti Múzeumban
Élő online programmal jelentkezik a Magyar Nemzeti Múzeumból április 22-én a Da Vinci Pizsamaparti; a regisztrált résztvevők Mátyás udvarának titkaival és Leonardo Da Vinci munkásságával ismerkedhetnek meg, miközben bepillanthatnak a múzeum tereibe is.
Spiru Haret Szakszervezeti Szövetség: Április 12-e és 29-e között át lehet térni online oktatásra
Szükségtelen a tanév struktúrájának módosítása a tavaszi szünet meghosszabbítása miatt, vakáció helyett április 12-e és 29-e között át lehet térni az online oktatásra - véli a tanügyi alkalmazottak egy részét tömörítő Spiru Haret Szakszervezeti Szövetség.
Cookie