×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Március 20-án rajt a megyei „egyben”

2022.01.14 - 15:41
Megosztás:
Március 20-án rajt a megyei „egyben”
Ha az időjárási feltételek is engedik, akkor március 20-án kezdődik a megyei labdarúgó-bajnokság tavaszi idénye.

Erről pénteki ülésén döntött a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) végrehajtó bizottsága, ahol meghatározták, hogy minden osztályban melyik dátumon rendezik majd az idei első meccseket. Természtesen a Liga 4 Elite-tel indulnak március 20-án, egy héttel később, vagyis 27-én a Liga 4-ben játsszák a szezon első tavaszi meccseit. A Liga 5-ben, vagyis a megyei „háromban” április 3-ra írták ki az idei első bajnoki találkozókat. 
Arról egyelőre nem született döntés, hogy mikor indítják az utánpótlás korosztályos bajnokságot, erről az AJF szakbizottsága hoz majd döntést, amit továbbítani fog elfogadásra a végrehajtó bizottságnak. 
A Román Kupa küzdelmeket vélhetően idén is torna formájában rendezik meg április 13. – május 22. között, a tervek szerint hét közben, szerdánként zajlanak majd a találkozók.
A téli igazolási időszakot a román szövetség határozta meg, és tartják a január 18. – február 14-i periódust, vagyis ebben az időszakban kell regisztrálni a kluboknak a csapatok keretében történő változásokat. 
Az AJF a közleményében végül azt is leszögezni, hogy a pandémia miatt történhetnek módosítások a versenynaptárban, viszont erről – a végrehajtó bizottság felhatalmazásával – az AJF vezető bizottsága fog majd dönteni.

Pesek Attila

Cookie