×
2020. 12 05.
Szombat
Vilma
8 °C
Derült
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.00 RON
100HUF = 1.36 RON
Sport

Már szombaton elutaznak a pontokért

2020.11.20 - 14:19
Megosztás:
Már szombaton elutaznak a pontokért
Az idénynyitó mérkőzésen találkozott a vasárnapi ellenfelével a Szatmárnémeti VSK, amely meg szeretné ismételni a szeptemberi teljesítményt. Akkor simán tudták verni a vendég Unu Fotbal Club Gloria együttest.

Pontokkal, vagy legalább egy ponttal, de semmi kép nem vereséggel szeretnék zárni az évet a Szatmárnémeti Városi Sportklub labdarúgói, akik vasárnap délután a Besztercén az Unu Fotbal Club Gloria otthonában játsszák a Liga 3 tizedik fordulójából elhalasztott mérkőzést. 
A találkozót múlt szombaton rendezték volna, viszont a besztercei keret karanténban volt a magas számú koronavírus-fertőzöttek miatt. A Beszterce-Naszód Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) viszont engedélyezte a csapatnak, hogy a 14 nap lejárta előtt teszteljenek – úgy, ahogy a labdarúgó-szövetség és az egészségügyi igazgatóság között protokoll engedélyezi –, így mindazok, akik negatív eredményt mutattak fel, feloldást kaptak a karantén elől. Így Dan Matei edző alakulata egyetlen meccset sem volt kénytelen zöldasztalnál elveszteni, hiszen szerdán pótolhatták a szilágysomlyóiak elleni mérkőzést is – ami megnyertek.
Mint ismeretes, a Szatmár megyei DSP nem volt ennyire rugalmas, és ragaszkodott a VSK keretének tizennégy napos karanténjához, így két bajnokit vesztett el a csapat zöldasztalnál. Ezért csúszott le a táblázatba a csapat a 10-es csoport utolsó előtti helyére, viszont a lejátszott mérkőzések többségén nyújtott teljesítmény alátámasztja, hogy a VSK-nak a tabella első öt csapata között van a helye.
A múlt szombati mérkőzés elhalasztásával alkalom nyílt Ritli Zoltán edzőnek, hogy jobban felkészítse legénységét a besztercei mérkőzésre. A hét folyamán minden nap alapoztak a srácok, és a szakvezető úgy érzi, hogy okkal reménykedhetnek egy pozitív eredményben. „A héten tudtunk rendesen készülni. Semmi képen nem szabad kikapni ezen a meccsen. Harcolni fogunk, és azt várom a srácoktól, hogy a maximumot hozzák ki magukból” — mondta lapunknak Rilti, aki elutazik Besztercére, de a mérkőzésen nem ülhet a csapat kispadján, mivel a november 11-i, Zilahi SCM elleni találkozó utolsó perceiben piros lappal kiküldte a pályáról a játékvezető. 
Ez volt egyike annak a három bajnokinak, ahol a VSK a valós értékét mutatta a pályán. A csoport éllovasával 3–3-at játszott úgy, a szilágyságiak 0–1-re, majd 1–3-ra is vezettek. A nagysomkútiakat is megpakolták néggyel, de a beszterceiek is átélhették azt, hogy milyen a VSK játéka, ha a maximumon „tolja”: 0–1-ről fordítva 4–2-re nyert az idénynyitó szatmári meccsen a VSK a Gloria ellen. 
A szeptember 12-i, de a mostani meccsen sem lesz kerettag Ritli Raul. A középpályás is piros lapot kapott a zilahiak elleni találkozón, ezért neki megkezdődött már a téli szünet. Nem tart a csapattal a két sérült, Cătălin Vădan és Angelo Șimon sem, így Ritli Zolinak valamennyi felnőtt korosztályos játékosát a pályára kell küldje. „A kispadon csak ifik lesznek. Mivel én nem ülhetek a kispadon, ezért Daniel Oșan és a sportigazgató Ciprian Sorin Muntean helyettesít” — tette hozzá Ritli. 
A teljes keret egyébként csütörtökön elvégezte az idei utolsó koronavírus-teszteket is, mindenkinek negatív lett az eredménye. Szombat reggel még vezet egy edzést Ritli, majd indulnak Besztercére, ahol vasárnap 14 órakor kezdődik a találkozó.
Mint arról beszámoltunk, a 10. fordulóból három meccset halasztottak, így a Gloria – VSK találkozó mellett a Váradszentmártoni CSC – Szilágysomlyói Sportul és a Zilahi SCM – Nagyváradi AC mérkőzéseket is vasárnap pótolják. 

Pesek Attila

Kipipálva a Rapid elleni meccs is
Érvényesítette a papírformát a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, és 42 ponttal verte a Rapid Bukarestet a bajnokság második tornáján, a negyedik forduló bukaresti mérkőzésén.
A Rapid ellen játszanak pénteken a lányok
Nem játszik szombaton az Agronomia Bukarest ellen bajnoki mérkőzést a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, ugyanis a fővárosi alakulat keretében több koronavírus-fertőzőtt van.
Háromból három a nyitányon
A kolozsváriakat huszonöt, az aradiakat kilenc, a nagyváradiakat viszont kilencvenkét pontos különbséggel verte a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a bajnoki idény első tornáján.
Cookie