×
2021. 07 30.
Péntek
Judit, Xénia
26 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.14 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Már csak 8 fertőzöttet ápolnak kórházban

2021.06.14 - 18:55
Megosztás:
Már csak 8 fertőzöttet  ápolnak kórházban
A közegészségügyi igazgatóság adatainak értelmében június 14-én Szatmár megyében 12 981 igazoltan koronavírus-fertőzöttet tartottak nyilván hivatalosan — ami azt jelenti, hogy az előző adatközlés óta 3 új esetet regisztráltak, az újratesztelt páciensnek közül pedig egynek lett ismét pozitív a teszteredménye.

Továbbra is szinte teljesen üresek a koronavírus-fertőzöttek számára fenntartott kórtermek: a szatmárnémeti tüdőkórházban és az Avasfelsőfalui Városi Kórházban egyetlen koronavírus-fertőzöttet sem kezelnek, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban 6, a Nagykárolyi Városi Kórházban pedig 2 pácienst kezelnek — utóbbiakat az intenzív terápiás osztályon látják el.
A gyógyultak száma 12 591, vagyis az előző adatközlés óta három páciensnek sikerült legyőznie a kórt, míg az elhunytaké változatlanul 366, ugyanis az elmúlt három napban senki nem vesztette életét a vírusfertőzés szövődményeinek következtében a nagykárolyi kórházban.
Házi vagy intézményes karanténban 368-an vannak (sárga és vörös zónás országokból hazaérkezettek), míg házi elszigeteltségben (kórházi kezelésre nem szoruló, teljesen tünetmentes vagy enyhe tüneteket produkáló, de igazoltan koronavírus-fertőzött személyek és családtagjaik) mindössze 13-an. Az elvégzett tesztek száma 104 464, vagyis vasárnap mindössze 29 mintát elemeztek, és ezek 14%-a lett pozitív. A beoltottak száma körül viszont egyre nagyobb a zűrzavar: a közlemény szerint az elmúlt 24 órában 606-an kapták meg a koronavírus elleni vakcinát, s ezzel az oltáskampány keretében a közegészségügyi igazgatóság számításai szerint már 80 641 személyt immunizáltak — ami viszont jelentősen kisebb, mint az egy nappal korábban közölt szám (81 873). A helyzet tisztázása érdekében ismét megkerestük az illetékes hatóságokat, lapzártánkig viszont (most sem) kaptunk választ.
Intenzív volt a forgalom Szatmár megye határátkelőinél: az elmúlt 24 órában 4026 utazó lépett az ország és a megye területére, s közülük 158 személynek kellett karanténba vonulnia.

Egy haláleset, egy fertőzés
Az elmúlt 24 órában egy beteg vesztette életét az országban a koronavírus-fertőzés miatt kialakult COVID-19 betegség szövődményei miatt, egy 76 éves Szatmár megyei páciens.
A PSD megtámadja a közigazgatási bíróságon a lazításokról szóló kormányhatározatot
Megtámadja a Szociáldemokrata Párt (PSD) a közigazgatási bíróságon a járványügyi szabályok augusztus elsejei lazításáról szóló kormányhatározatot, mert szerintük 'aránytalanul' 500 főre korlátozza a tömeggyűlések és tüntetések részvevőinek maximális számát.
GCS: 170 új koronavírusos megbetegedést jelentettek, több mint 27.500 teszt eredményének feldolgozása nyomán
A legutóbbi tájékoztatás óta 170 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 27.500 teszt eredményének feldolgozása nyomán - közölte csütörtökön a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Cookie